perjantai 8. marraskuuta 2019

Laiskanpulskeaa isänpäiväviikonloppua


Olen onnistuneesti saanut pääni entistäkin tyhjemmäksi. Vapaa-aika kuluu kutimien ja kirjojen parissa, eikä blogiin synny mitään järkevää. Kerran viikossa sentään syvennyn kurssilla mindfulness'n saloihin, jonka ideana on oppia myös pitämään tyhjennetty pää tyhjänä. Näin leikkisästi sanoen.


Olen sentään harrastanut kulttuuria käymällä mm. Helsingin museonystävät ry:n 30-vuotisjuhlassa. Samalla kiersimme vasta avatun näyttelyn "Mieliala - Helsinki 1939-1945", joka esittelee kuvataiteen ja valokuvien heijastelemaa pessimismiä ja optimismia, ja laajemmin sitä visuaalista maailmaa, johon sodan oloissa oli totuttava. 

Juhlassa puhuivat yhdistyksen puheenjohtaja Kaarina Kuisma, museonjohtaja Tiina Merisalo, apulaispormestari Anni Sinnemäki ja näyttelyn kurattori FT, kirjailija Anna Kortelainen. Mielenkiintoista tietoa tuli valtavasti ja aika kului kuin siivillä. Näyttely on avoinna 30.8.2020 saakka.


Ensi viikolla on jälleen vuorossa RSOn torstaikonsertti. Toki olen aina pitänyt myös klassisesta musiikista, vaikka koen enemmän olevani rokki-ihminen. Olen kovasti iloinen, että lähdin avoimin mielin RSOn konsertteja kuuntelemaan. Valtaosa niistä on tähän mennessä ollut hienoja kokemuksia. Musiikin kuuntelun lisäksi seuraan mielenkiinnolla muusikkojen touhuja soitintensa kanssa ja eri kapellimestarien omintakeisia tyylejä johtaa orkesteria. Syyskuussa Joseph Haydnin ja Johannes Brahmsin sinfonioita johti 92-vuotias kapellimestari Herbert Blomstedt. Se oli huikean hienoa katseltavaa ja kuunneltavaa. Blomstedt osoitti, että ikä on vain numero, kunhan asenne on oikea.


Torstaiaamuna maa oli jälleen valkea ja taivaalta hipsui hiljalleen lisää lunta. Jääkö maahan vai ei, sen näemme jatkossa. Koko viikko on kulunut pikkupakkasessa, joten puutarhalle suonkin lunta peitteeksi ja suojaksi. Kaikenlaiset linnut ovat käyneet täyttämässä kupuaan ruokinta-automaateilla niin tiheään, että pian täytyy käydä ostamassa lisää siemeniä. Muutama punatulkku on ilmestynyt pihaan ja viherpeippojakin on taas käynyt vierailulla.


Lehtikaktukset innostuivat kaikki kukkimaan samanaikaisesti. Kolme vaaleanpunaista, yksi valkoinen ja yksi kirkkaanpunainen ovat pukeutuneet kukkamekkoihinsa pimeitä marraskuun päiviä piristämään.

Nouseva kuu 3.11.

Ensi viikolla on jälleen täyskuun aika. Sitä ennen vietämme sunnuntaina isänpäivää. Ajattelin laittaa jotain hyvää ruokaa ja siksi kokeilin jo ennakkoon netistä löytämiäni Cafe Engelin punajuuripihvejä. Olivat niin hyviä, että unohtui kuvaaminen.


Toivotan mukavaa viikonloppua ja kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta laiskanpulskeaa isänpäivää!

 

37 kommenttia:

  1. Meillä satoi yöllä lunta juuri ja juuri sen verran, että maa on hieman valkoinen. Maisemat heti paljon kauniimmat. Onhan se piristävää käydä jossain tapahtumassa ym. Itse menen ensi viikolla Semmareittein konserttiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi myös pehmentää kaikkia ääniä, oletko huomannut? Meillä on lämpötila jo reilusti plussalla, mutta yhä on luonto valkeana.
      Sinulla onkin tiedossa mukava konsertti. Semmareita kuuntelee mielellään.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  2. Täälläkin on jokunen sentti lunta, maisema näyttää talviselta. Kauniit nuo ensimmäinen ja viimeinen kuva, ihanan valoisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sesse, valkeasta maisemasta huolimatta valoa on kiva lisätä omin keinoin. Takassa puita polttamalla lämmitämme myös taloa. Meillä on varaava takka.
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  3. Puutarhan vaipuminen uneen tekee hyvää myös puutarhurille, voi ja malttaa keskittyä muuhunkin.

    Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä se sanoit. Ilman talvikautta meikäläinen puutarhahörhö menisi alituiseen pää kolmantena jalkana pitkin pihaa. Nyt on mahdollisuus vetää henkeä ja ladata akkuja.

      Poista
  4. Välillä on hyvä ottaa rennommin ja nauttia tarjolla olevista tapahtumista ja kulttuurista.
    Laitan sinulle tulemaan Sinivalkoista- haasteen ihan lähiaikoina. Toivottavasti otat sen vastaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunuvuokko, otan mielelläni Sinivalkoista-haasteen vastaan. Luinkin siitä Tiiun blogissa.
      Kesällä ei oikein millään ehdi kulttuurin pariin, vaikka kuinka suunnittelisi ja lupaisi. Nyt on paremmin aikaa nautiskella.

      Poista
  5. Oi, punajuuripihvit kuulostavat herkullisilta!
    Pikkupakkasta on meilläkin ollut jo pitkään ja tänä aamuna sateli hissukseen lunta. Maisema näyttää hyvin marraskuiselta. Oikein hyvää isänpäiväviikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuripihvit olivat todella herkullisia. Tykkään kyllä punajuuresta sen monissa olomuodoissa.
      Soisin lumen pysyvän nyt maassa. Olisi paljon valoisampaa ja puhtaampaakin. Yleensä täällä etelärannikolla kelit ovat hyvin kuraiset aina jouluun saakka.

      Poista
  6. Olet ollut niin tuottelias, että saat huoletta välillä lomailla tyhjällä päällä. Vesi herahti kielelle kun mainitsit punajuuripihvit, pitäisikin ryhtyä puuhaan. Nyt on pullataikina kohoamassa, jotta saa pullia ja muita leipomuksia viikonlopulle. Oikein hyvää viikonloppua sinulle ja perheenne isälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuotteliaisuudesta en ole niin varma, mutta olen tullut isääni; aina pitää olla jokin projekti meneillään.
      Punajuuripihvit olivat oikein hyviä. Seuraavaksi on tarkoitus kokeilla porkkanapihvejä. Näin joulun alla lehdet ovat täynnä mielenkiintoisia reseptejä ja jotkut niistä löytävät tiensä vakiokäyttöön.
      Jo ajatuskin pullataikinasta toi tänne hyvän tuoksun. Leivoin viikko sitten korvapuusteja ja tänään tein mustaherukka-juustokakun.
      Samoin sinulle mukavaa viikonloppua ja erityisesti leppoisaa isänpäivää teidän perheelle!

      Poista
  7. Ihana tuo kuva nousevasta kuusta. Jotenkin rauhaisaa ja sehän sopii tähän aikaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo! Katselen kuutamoiltoina kuuta kotisohvalla istuen. Saapa nähdä, kuinka pitkään kuutamot kiehtovat minua. Metsikön ollessa paikallaan kuu jäi puiden taakse, joten taidan edelleen olla uuden näkymän lumoissa.

      Poista
  8. Kaunis toi pikku pensas lumen kuorruttamana. Tykkään tuosta kynttilälyhdystä.
    Mä pidin kaktusta koko kesän pihalla, ei ainakaan vielä innostunut kukkimaan.
    Kaksi kukkaa tuli josta toinen putos nuppuna :(
    Sä oot viherpeukalo/kukkapeukalo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Vuorimännyt ja muut havut ovat kuin kermakakkuja lumella kuorrutettuna.
      Minullakin kaktukset viettävät aina kesän ulkona. Tänä vuonna toin ne viime metreillä öiden jo ollessa hyvin kylmiä. Pelkäsin niiden saaneen kylmää, mutta mitä vielä, kiittävät runsaalla kukinnalla. Toivottavasti sinun kaktuksesi kehittävät uusia nuppuja ja kukkivat myöhemmin. Niillähän on usein toinen kukinta kevättalvesta, minulla tosin tätä syksyistä vaisumpi.
      Viherpeukaloni taitaa olla enemmän sitkeyttä ja moukan tuuria. Kun riittävän kauan yrittää, saattaa onnistua.
      Leppoisaa lauantai-iltaa sinulle!

      Poista
  9. Meillä syötiin tänään lintsröminpihviä, niissäkin on punajuurta. Hyviä ovat kaikenlaiset kasvispihvitkin! Miullakin lehtikaktus ol pihalla ja jo ensimmäiset kukat tippu poiskin, uusia nuppuja rupes tekemään. Lunta pahimmoilleen sato jäätikän piälle, kävellessä pittää olla tos varovainen. Suattaahan jiätikät sullookkin, jos lämmintä on usseina päivinä.
    Hyvää isänpäivä viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lindströminpihvit ovatkin herkkua. Ukkokulta toi 2 kilon pussin punajuuria, joille piti keksiä käyttöä. Usein keitän punajuuria ja syömme niitä esimerkiksi muun ruoan lisukkeena. Nyt osui tuo punajuuripihvien ohje silmiin ja päätin kokeilla. Lähipiirissä on vegaani, joten täytyy opetella lihattomia ruokia.
      Jäätikkökelit ovat hurjia, varsinkin, jos jään päällä on lunta. Nastakengät ovat silloin välttämättömiä. Minä ainakin pelkään selkäni ja pääni puolesta kaatumista. Juuri äsken säätiedotuksessa luvattiin teidän suunnalle lisää lunta. Pohjoisessa on kuulemma ajankohtaan nähden paljon lunta. Tuleekohan teillekin runsasluminen talvi?

      Poista
  10. Ehkä marraskuuhun sopiikin tyhjentää pää ihan totaalisesti. Lähestyvä joulu vaatii kuitenkin täyden aivokapasiteetin, vaikka miten yrittäisi pitää homman simppelinä. Näin klassisen musiikin ystävänä on mukava kuulla rokki-ihmisenkin pitävän sinfoniaorkesterin konsertteja tutustumisen arvoisina ja vielä myöntävän asian ääneen. Enemmän kuulee vain ennakkoluuloisia valituksia siitä, että klassinen musiikki on vain sellaista vingutusta/pimputusta/kirkumista tms. ettei sitä voi kuunnella. Itselläni edellisestä konserttikäynnistä on valitettavasti jo luvattoman pitkä aika. Hyvää isänpäiväviikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu, että jouluista on tullut varsinainen stressin paikka. Lasten ollessa pieniä joulut olivat jotenkin mutkattomampia. Aikuisten kesken on aina hirvittävästi turhaa säätämistä, mikä on sinänsä sääli, sillä joulunhan pitäisi olla iloinen juhla.
      Kiva kuulla, että olet klassisen musiikin ystävä. Olen läpi elämäni kuunnellut paljon klassistakin musiikkia. Hyllystä löytyy kattava valikoima klassisia cd-levyjä. Konsertteihin sen sijaan on jostain syystä ollut korkea kynnys, jonka olen nyt ylittänyt. Itse asiassa valtaosa klassisesta musiikista on hyvin melodista, eikä laisinkaan pimputtamista. Tämän syksyn konserteissa ei ole ollut ainuttakaan kovin modernia ja edelliselläkin kaudella vain yksi. Siihenkin sisältyi kivoja osuuksia, mutta ne kokeelliset koiranlelun vingutukset eivät oikein "napanneet". Minusta on hienoa, että ohjelmisto on valmiiksi sovittu, joten pakostikin pääsee tutustumaan itselle täysin outoihin esityksiin, jopa säveltäjiin. Kertaakaan en ole ollut pettynyt. Olen käynyt myös muutaman kerran oopperassa, jota monet inhoavat yli kaiken. Olen tykännyt kovasti. Monet pitävät klassista musiikkia kalliina harrastuksena. On se sitäkin riippuen konsertista ja istuinpaikan sijainnista, mutta meidän lippujen kertahinnaksi tulee n. 20 €, eikä paikat ole suinkaan huonot. Kun konserttiliput maksetaan koko kaudelta kerralla, tuntuu summa tietenkin isolta. Moni laittaa turhempaankin monin verroin suuremman summan kuukaudessa.
      Pikkulapsielämässä on vaikea järjestää aikaa henkilökohtaisiin harrastuksiin tai edes kahdenkeskisiin hetkiin puolison kanssa. Tilanne on ohi menevää, luota siihen.
      Samoin sinulle, oikein mukavaa isänpäivää!

      Poista
  11. Talvi lumineen on myös täällä, minulle taisi tulla liian aikaisin. Mielelläni ruokkisin lintuja, mutta meidän taloyhtiössä se ikäväkseni on kielletty, olen niin pahoillani lintujen vuoksi. ( muuten tuntuu, että täällä on melkein kaikki kiva kielletty )
    Minun kaktukseni eivät vielä kuki, toivottavasti tässä pian kuitenkin. Hyvää viikonloppua teille ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieläkö teillä on lunta? Täällä se on saanut kyytiä ja tilalle on tullut mustaharmaa tienoo vesisateineen. Mittari näyttää nytkin +6.
      Monissa taloyhtiöissä lintujen ruokinta on kielletty. Tavallaan se on ymmärrettävää, kun pienellä alueella asuu kovin erilaisia ihmisiä, eikä kaikki viitsi huolehtia ruokintapaikkojen siisteydestä. Sinänsä sääli, ettet voi lintuja ruokkia. Siitä on paljon iloa myös ruokkijalle.
      Eiköhän sinunkin kaktuksesi vielä kuki. Minun kaktukseni ovat tänä vuonna tavallista aikaisemmin kukassa. Toivon niiden kukkivan vuodenvaihteen jälkeen uudelleen, kuten toisinaan tekevät.
      Leppoisaa lauantai-iltaa sinulle!

      Poista
  12. Kiitos näyttelyvinkistä - olen kohtapuoliin lähdössä Helsinkiin. Ja kiitos positiivisuudestasi näinä vuoden pimeimpinä aikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle kauniista sanoistasi. Yritän harjoittaa positiivisuutta, vaikka aina se ei täysin onnistu.
      Mukavaa Helsingin matkaa sinulle!

      Poista
  13. kuuntelinkin hiljattain radiosta tuosta Mieliala näyttelystä ja jo silloin ajattelin, et se pitää nähdä. konserteissa tulee käytyä luvattoman harvoin, nyt kyl on jo tilattu keväälle liput The Loard of the Rings and the Hobbit-konserttiin.
    kiitos isänpäivälounas vinkistä. kauppalistalle tuli nyt sit kilo punajuuria;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The Lord of the Rings and the Hobbit -konsertti on varmasti hieno elämys. Tykkäsin todella paljon Sormusten herra -kirjoista ja elokuvista. Ehkä konsertissa näkyy ja tuntuu sama teema. Veljenvaimo on mukavan aktiivinen ja hän on kiskonut minut moneen mukaan, mistä olen iloinen. Lähtemisen vaikeus lienee suurin este. Kun saa itsensä liikkeelle, ei kyllä kadu.
      Ukkokulta toi minulle kahden kilon pussin punajuuria, joten niistä riittää syötävää muussakin muodossa, kuin vain pihveinä.
      Leppoisaa lauantai-iltaa sinulle!

      Poista
  14. Kiva vinkki tuo näyttelyvinkki, kiitos siitä. Meillä on jo täysi talvi. Ei olisi vielä tarvinnut tulla, toivon kyllä että sulaisi kaikki pois. Mukavaa isänpäivää sinne teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hakasalmen huvilan lisäksi kannattaa käydä myös HAMissa katsossa näyttelyn toinen osuus (kuvataide).
      Kuuden uutisten säätiedotuksessa teidän suunnalle luvattiin lunta lisää. Tuleekohan sinne runsasluminen talvi ja vielä näin aikaisin? Meiltä lumi on jo sulanut, ehdin jo yhdet lumityötkin tehdä. Nyt sataa vettä.
      Leppoisaa lauantai-iltaa sinulle!

      Poista
  15. Hei!
    Haastoin sinut Kuusi kuvaa kesästä- haasteella. Taas ;)
    https://puutarhaterapiaa.blogspot.com/2019/11/kuusi-kuvaa-kesasta-teemana-paras.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos, otan mielelläni haasteeen vastaan! Iltapäivällä kesän kuvia selatessani mietinkin, vieläkö jaksat jatkaa perinnettä. Nyt on postausaiheet vähissä, joten ihana palata takaisin kesään.
      Mukavaa lauantai-iltaa sinulle!

      Poista
    2. Oi, mukavaa kuulla että kiinnostaa!
      Hieman ehkä jännitti kun laitoin taas tuon koontipostaus-idean. Ehkäpä siihen taas kuitenkin aika moni loppupelissä osallistuu🌹

      Poista
  16. Kiitos samoin!
    PS. laiskanpulska olen aina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen laiskanpulska kiittää.
      Mitähän muuten tarkoittaa laiskanpulskea? Tuleeko tuo pulskea sanasta pulska vai jostain muusta? Siinäpä tutkimuskohde johonkin sopivaan rakoon.

      Poista
  17. Meillä tuli eilen lunta ja tänään kaikki on sulanut pois. Tuntuu että säät sahaa eikä aamulla voi yhtään tietää herätessään mitä on sään suhteen edessä.
    Pääkaupunkiseudulla on tarjolla kiitettävän runsas kulttuuritarjonta, kun vain aika riittäisi kaikkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säiden sahaaminen on vähän ärsyttävää. Juuri kun saa talvivaatteet rahdattua esille, tuleekin reilusti plussaa ja vesisateita. Ehdin jo lumen saavuttua kiitellä vähentynyttä kenkien mukana tulevaa hiekkamäärää. Liian aikaisin, taas saa ravistella sisäänkäynnin mattoa alituiseen.
      Lohdullista asua Kehä III:n takana. Voi aina vedota pysäköintipaikkojen vähäisyyteen ja julkisen liikenteen liian harvoihin vuoroihin voidakseen pysytellä kotipiirissä. Veljenvaimo on mukavan aktiivinen harrastaja ja monesta kiinnostunut. Hän saa minutkin kiskottua mukaansa, mitä en pidä laisinkaan pahana. Ihan riittävästi jää aikaa Ukkokullallekin. Kasvukauden aikaan ei kovin paljon tee mieli kulttuuririentoihin. Silloin puutarha kutsuu ja se riittää minulle.
      Leppoisaa lauantai-iltaa sinullekin!

      Poista
  18. Than you Agnes. Have a nice weekend!

    VastaaPoista
  19. Kiitos Suvi! Vaihtaisin tämän kaatosateen mieluummin lumeen. Olisi valoisampaa ja vähemmän kuraista. Vaan tuleepa nyt vietettyä isänpäivää sisällä.

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!