Muutama päivä sitten posti toi tilaamani Puutarhakalenterin - tai Pihakalenterin, kuten tuossa kannessa lulkee. Olen kovasti tykästynyt tähän vuosittaiseen tietopakettiin. Kirjassa on erittäin paljon ajankohtaista ja mielenkiintoista asiaa ja yleensä myös joku isompi teema, kuten kuluneen vuoden kalenterissa oli Pionit ja nyt tässä uudessa sipulikukat.
Tästä kalenterista on muodostunut minulle enemmän kuin kalenteri. Oikeastaan voisi puhua jo päiväkirjasta, sillä laitan kirjaan talteen paljon säähän, puutarhaan, pihaan, merkkipäiviin ja ties mihin liittyviä asioita. Kierresidonta helpottaa paksuhkon kirjan käyttöä ja käsittelemistä. Säännöllisin välein löytyy hyvin tilaa isommillekin muistiinpanoille. Tämä uusi kalenterini on jo neljäs laatuaan ja toivon hartaasti, että niitä julkaistaan tulevinakin vuosina.
Kalenterin takaosasta löytyvät pihapuiden, pensaiden ja köynnösten leikkausohjeet sekä kukkien ja vihannesten kylvökalenteri. Ei siis tarvitse kaivaa niitä erikseen jostain muualta, vaan kaikki löytyy kompaktissa muodossa samojen kansien sisältä.
Aiemmin tapasin hankkia käsilaukkuun pienen taskukalenterin ja keittiön työpöydälle isomman version. Nyttemmin käsilaukkukalenteri on siirtynyt kännykkään ja kotona seilaa keittiön, olkkarin ja työhuoneen väliä pihakalenterini.
Suurin osa seuraamistani blogeista on toteutettu tällä samalla bloggerilla, jota itsekin käytän. Monia mielenkiintoisia blogeja löytyy myös muilla välineillä tehtyinä. Toistaiseksi en ole kirjautunut google+ -tunnuksia vaativiin blogeihin vakiolukijaksi, koska haluan ainakin pääosin pysytellä nimimerkkini takana. Onko jokin keino liittyä vaikkapa google+ -pohjaisiin blogeihin lukijaksi ilman henkilöllisyyteni avaamista yleiseen tietoon?
Vaikka olenkin esimerkiksi facebookissa, olen yhä enemmän alkanut miettimään, mihin sitä kannattaa tietojaan jakaa. Kun en kuitenkaan ole mikään mestari näissä tietotekniikka-asioissa, soisin välttyväni joutumasta vaikeuksiin nettimaailmassa seikkaillessani.