tiistai 24. elokuuta 2021

Villasukkakausi avattu


Kesän aikana puikot ja langat ovat pysytelleet tiukasti korissa. Vasta elokuun iltojen myötä on taas tuntunut mukavalta laittaa sormet töihin. Jonkun verran on laiskuutta ja hitautta, ettei innostusta monimutkaisiin malleihin ja uuden opetteluun ole löytynyt. Lähinnä valmistuu perussukkaa ajatuksella, että olemassa olevia lankavarastoja on saatava vähenemään. Kaupassa käydessäni kiirehdin lankahyllyjen ohi, vaikka kuinka kutkuttaisi käydä kurkkaamassa uusia värejä.

Kuvan matalavartiset sukat on kudottu pinkistä 7veikasta ja pinkkisävyisestä Polkka-langasta (jota ei enää valmisteta). Mallineuleena on kerrosrivinousu siten, että nostettujen silmukoiden paikat vaihtuvat eri kerroksilla.

 
Vaaleanpunaiset sukat Pirta-langasta helpolla pitsikuviolla, johon törmäsin facessa. Koska minulla ei ole mallineuleen lähdettä, en julkaise ohjetta tässä. Tämä pitsineule olisi ehkä kauniimman näköinen ohuemmalla langalla ja puikoilla.

 
Kirsikanpunaisesta 7veikasta valmistui sukat, joissa mallineuleena on Riikinkukko-pitsi. Mallineuleen löysin täältä. Helppo ja kivan näköinen.


Körtti-sukat keskiharmaasta ja kirkkaan sinisestä langasta 3.5:n puikoilla. Kuvio ei kovin hyvin näy näissä väreissä. Ilmaisen ohjeen Körtti-sukkiin löydät Lankavan sivuilta.

Raitalankoja löytyy laatikostani kokonaisina kerinä ja aloitettuina tulluina. Näissä sukissa resori ja kantapää on kudottu kirsikanpunaisella, muu osuus sukista valmiiksi raidoitetulla puna-harmaasävyisellä langalla.

Tässä raitalangassa on sinapinkeltaista, jonka puhtaankeltainen resori ja kantapää saa näyttämään hiukan tunkkaiselta. Hyvin pysyvät varpaat lämpiminä näissäkin väreissä.


Keltaisten sukkien mallineuleena on 7 kerrosta 1 o, 1 n + 7 kerrosta 1 n, 1 o. Helppo muistaa ja kivan näköinen pinta tulee.

Polvisukat tummanharmaasta ja kelta-harmaasävyisestä raitalangasta.  Aloituksessa 64 silmukkaa, resorin jälkeen lisätty yksi silmukka, sillä mallineuleena on 4 o, 1 n. Pohkeen jälkeen olen kaventanut tasaiseen tahtiin siten, että ennen kantalappua mallineule on 3 o, 1 n.

Langan väri on luonnonvalkoinen, ei kuvan kaltainen kellertävä.


Elinan pitsiunelmien
ohje löytyy Kardemumman talo -blogista. Nämä olen kutonut joskus aiemminkin. Pitsineule on kaunis ja näyttävä, mutta ei ollenkaan vaikea.Kutomisen kausi on siis taas avattu. Ehkä saan jossain vaiheessa alulle muutakin kuin näitä sukkia.