sunnuntai 16. elokuuta 2020

Retkipäivä Fazerista Forsmaniin

Olemme käyneet veljenvaimon kanssa RSO:n konserteissa, mutta koronan vuoksi se harrastus meni keväällä tauolle ja tauko tulee jatkumaan myös syyskauden. Jotain kivaa piti mielen virkistämiseksi järjestää ja niinpä lähdimme herkut mielessä retkelle Vantaan suuntaan.

Ensin porhalsimme Vaaralaan, Fazerin vierailukeskukseen. Koska kumpikin olemme kiertäneet lähimenneisyydessä näyttelytilan ja osallistuneet Fazerin historia- ja yritysesittelyyn (lähde: Wikipedia), päädyimme ensin lounastamaan kahvilassa ja sen jälkeen tekemään hieman ostoksia.

Luonnollisesti opastetulle kierrokselle osallistuminen tuo meistä monelle muistoja lapsuudesta saakka. Melkeinpä kielen päälle nousevia muistoja löytyi myös vierailukeskuksen ohessa olleesta myymälästä, jossa on kattava valikoima Fazerin tuotteita myynnissä. Etupäässä tietenkin makeisia ja lisäksi mm. makeisista ja muista tuotteista koottuja lahjapaketteja. Edullisimpa ostoksia on mahdollista tehdä niistä pöydistä, joihin on koottu pussitettuja karkkeja, joiden valikoima vaihtelee.

Enemmänkin Fazu-retkeltä olisi voinut kuvia ottaa, mutta niin vain kamera viihtyi paremmin laukussa. Aloituskollaasiin kokosin naistenvessan ovista otetut kuvat. Vastapäisen seinän valaisimet heijastuivat kuvien pintaan sen verran kirkkaasti, että kuvat piti ottaa viistosti. 

Herkullisen keittolounaan ja bébé-kahvien lisäksi ostimme tietenkin vähän makeisiakin. Kahvilasta oli mahdollisuus ostaa myös leivonnaisia ja tuoretta leipää.

Niin kahvila, myymälä kuin muutkin tilat olivat siistit, väljät ja asiakaspalvelu ystävällistä. Käsidesiä oli hyvin tarjolla.

Toinen retkipäivän kohde oli niinikään Vantaalla eli Forsman Tea, Suokalliontiellä, joka sijaitsee lähellä Helsinki-Vantaa -lentokenttää.

Forsman Tea eli Aaro Forsman Oy on 1979 perustettu suomalainen teetalo. Yritys on  keskittynyt irtoteen maahantuontiin, valmistukseen ja tukkukauppaan. Samassa rakennuksessa on sekä tehdas, toimitila että teehuone, jossa asiakkaat saavat maistella teelaatuja ja jossa järjestetään teenmaisteluja myös suuremmille ryhmille.

Myymälässä on esillä yrityksen kaikki, yli 500 teelaatua. On mustaa, vihreää, valkoista, keltaista, maustamatonta ja maustettua, rooibosta, matea, yrttiteetä, luomua. Varmasti jokaisen makuun.

Hyllyistä löytyy lukuisia irtoteevaihtoehtoja valmiiksi pakattuina pusseihin. Oman sekoituksen voi tehdä valitsemalla isoista purkeista mieltymyksen mukaan itselleen sopivan määrän. Teetä on myytävänä myös 100 %:sti hajoavissa pyrammidipusseissa, mikäli ei halua irtoteetä.

Teen lisäksi myymälästä löytyy monenlaista oheistarviketta, mitä teen valmistamisessa ja nauttimisessa tarvitaan. On mukeja, teepannuja, teesiivilöitä. Löytyy myös erilaisia purkkeja ja pakkauksia, mikäli asiakas haluaa antaa teen esimerkiksi lahjaksi.

Myymälässä on myös valmiina monenlaisia pakkauksia ostettavaksi itselle tai annettavaksi lahjaksi.

Teepannuja löytyy myymälästä moneen makuun. Usein samaa pannua eri väreissä. Joihinkin pannuihin on tyyliin ja väriin sopivat mukit.

Myymälässä saa rauhassa katsella, kuvaaminenkin on sallittua. Veljenvaimo on käynyt myymälässä aikaisemminkin, minulle tämä oli ensimmäinen kerta. Myyjä kertoi yrityksen historiasta ja toiminnasta selkeästi ja vastasi kysymyksiini. Myyjältä saa tarvittaessa hyvinkin yksityiskohtaista lisätietoa ja apua teen valintaan. Tunnelma myymälässä on kiireetön ja ystävällinen.

 

Itse olen enemmän kahvi-ihminen, mutta toki juon myös teetä tilanteesta riippuen. Lähipiirissäni on useita pelkästään teetä juovia, joten kotona on hyvä olla sitäkin tarjolla. Veljenvaimo on intohimoinen teen ystävä. Hänen kassiinsa sujahti kattava valikoima erilaisia teelaatuja. Tyhjin käsin en minäkään lähtenyt. Ostin muutaman tutun maun ja lisäksi veljenvaimon suosittelemia teemakuja kokeiltavaksi. 

Rakennuksen edessä on hyvin pysäköintitilaa. Sisäänkäynnissä oli käsidesiä ja myyjä oli heti sisälle astuessamme meitä tervehtimässä ja tarjoamassa maistiaisteetä.

Kun nyt Kehä III:n nurkilla koko päivä liikuttiin, kävimme myös Honkanummen hautausmaalla viemässä kukkia haudalle. Siellä lepäävät veljenvaimon vanhempien lisäksi hänen miehensä eli minun kolme vuotta sitten yllättäen kuollut isoveljeni. Honkanummen hautausmaa on jo sinänsä kaunis paikka katsella. Valtavat havupuut ja hienot istutukset ansaitsisivat ihan oman kuvauskierroksen. Ehkä sitten seuraavalla kerralla.

Halusin kertoa teille Fazerista ja Forsmanista vinkiksi, mikäli niillä nurkilla ajelette. Tämä ei siis ole yhteistyöpostaus.

Nyt on taas lämmintä, muistakaa olla välillä varjossa.
Mukavaa sunnuntaipäivää!