maanantai 12. lokakuuta 2015

Blogini tarina

Syyshortensia Vanille Fraise

Sain Pirkolta elämää ja elämyksiä -blogista haasteen, jossa on tarkoitus kertoa oman blogin tarina eli miten blogini sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.

Vanille fraise tämäkin

Ehdin jo kirjoittaa pitkät pätkät kaikenlaisia jorinoita, kunnes jostain kumman mielijohteesta lähdin katsomaan blogini alkutaipaleen postauksia. Kuukausikaupalla päivitin juttujani, eikä kukaan kommentoinut. Ensimmäisenä tuli vihdoin kannustavat kommentit omalta Lapselta ja kummitytöltäni, jolta olin saanut idean ja innostuksen aloittaa oman blogini.

Koko Vanille fraise -puskani

Vaikka olen moneen kertaan sanonut, että kirjoitan blogia lähinnä itselleni puutarhapäiväkirjaksi, en voi väittää, etteivätkö lukijoiden kommentit lämmittäisi mieltä. Niin se vain on, että ihminen tarvitsee toista ihmistä. 

Punahattu

Enpä olisi voinut kuvitellakaan, miten ihaniin ihmisiin olen saanut tutustua näiden runsaan neljän vuoden aikana. Joitakin olen tavannut henkilökohtaisesti, ja yhä olen suorastaan hämmästynyt noiden tapaamisten välittömyydestä ja siitä, kuinka he ovat heti tuntuneet vanhoilta tutuilta. Monia heistäkin, joita tapaan täällä virtuaalimaailmassa, ajattelen usein lämmöllä ja ilolla. Aivan kuin olisin heidätkin tuntenut vuosikausia. Kun joku blogi on pitkään hiljaa, sitä alkaa pohtimaan, ettei vaan mitään ikävää olisi sattunut. Ja sitten kun vihdoin taas tulee postauksia, rauhoittuu. 

Pinkki daalia

Koska olen aika monessa viime aikojen haasteissa kertonut blogini aloittamisesta, en lähde sitä sen enempää tässä ruotimaan. Tänään kuitenkin ymmärsin, että merkittävimmät taitekohdat koko blogin pitämisessä ovat ne ensimmäiset kommentit, jotka ovat tehneet oman blogin näkyväksi ja tarkoitukselliseksi ja kannustavat jatkamaan.

Jaloangervo

Oli sitten blogin kirjoittamisen alkuperäinen syy ja tarkoitus mikä tahansa, on kuitenkin aikamoinen kynnys ryhtyä julkaisemaan omia ajatuksia ja kuvia ihan kaikelle maailmalle. Jokainen blogi on omanlaisensa ja sellaisenaan ainutlaatuinen. Itse kullakin on varmasti mittarinsa, millaisia blogeja tykkää seurata. Toisissa on huikeita kuvia ja toiset taas saavat kerta toisensa jälkeen nauramaan oivalliselle ja kekseliäälle tarinalle. Jotkut ovat osanneet laatia hienon ulkoasun, kun taas joillekin tekniikka asettaa jatkuvasti isoja haasteita.

Kallionauhus

Yhteistä kaikille lienee innostus ja palo jakaa mukavia ja vähemmänkin mukavia asioita; tässä tapauksessa puutarha ja kasvit ovat kaiken keskiössä, kuitenkin tavalla, joka sallii kaikenlaisen elämän siinä ohessa. Imemme voimaa puutarhasta ja kasveista ja jaamme sitä toisillemme.

Oranssi daalia

Blogini tarkoitus toimia puutarhapäiväkirjana, on täyttänyt tavoitteensa. Siitä tuli paljon enemmän. Se avasi tien ihan uuteen puutarha-, kasvi- ja luontotietouteen, josta iloitsen tavattomasti.  

Syysleimu

Koska blogistani tuli paljon enemmän kuin vain puutarhapäiväkirja, kuuluu kiitos siitä kaikille lukijoille ja kommentoijille. Lähetän lämpimät kiitokseni ensimmäisille oikeille kommentoijilleni ja samalla haastan teidät kirjoittamaan oman "Blogini tarinan". Haaste ja kiitokseni lähtevät

4. Konnadonnalle Konnadonnan kotona ja puutarhassa -blogiin

Valkoinen daalia

Haasteen ohjeet ovat tässä:

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).

2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.


3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.


4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.


5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.


Maurinmalva