keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Kylvöpuuhia


Yritän tänä keväänä olla maltillinen siemenkylvöissä. Tilat sisällä ovat kovin rajalliset ja yleensä olen aina liian aikaisessa. Viime vuonna taimia sai kantaa ulos ja sisälle ihan loputtomiin, kun ei meinannut millään lämmitä riittävästi.


Viime vuonna kokeilin ensimmäisen kerran purjon kasvattamista. Kylvin siemenet silloin turvenappeihin, mutta minusta se oli purjoille huono ratkaisu. Näyttivät jurovan ohuen ohuina ties kuinka kauan, eivätkä maahan siirrettyinäkään kasvaneet kovin kummoisiksi. Mutta olivat ne vaan niin makoisia, kun tiesi itse jokaisen kasvattaneensa. 

Nyt laitoin useamman siemenen pestyihin muovisiin taimiruukkuihin. Kunhan sieltä taimettuvat, siirrän jokaisen omaan purkkiinsa. Tuo valkoinen on perliittiä, joka sopii pikkuruisten taimien peittämiseen.


Tomaatitkin pääsivät jo multaan, vaikka kuukalenterin mukaan sopiva kylvöaika niille olisi vasta parin päivän päästä. Aina pitää kylvää muutama Tigerella, sillä tykkään kovasti sen ulkonäöstä. Toinen kylvämäni tomaatti on Ailsa Craig. Kirsikkatomaattia kylvin Tiny Timiä ja Gardener's Delightiä. Hyvän makuiseksi olen havainnut myös keltaisen päärynätomaatin ja keltaisen kirsikkatomaatin Udin. Lisäksi kokeilen luumunväristä Indigo Rosea.

Tänä vuonna en ole tilannut siemeniä mistään, vaan suurin osa on viime vuoden hankintoja. Useimmat eri kaupoista vaivihkaa ostoskoriin vilahtaneita.

Taimipurkit laitoin pesuhuoneen kaapin alle. Siellä ne saavat ottaa muutaman päivän ajan hieman lattialämpöä. Nyt vain odotellaan pieniä vihreitä versoja.