torstai 11. lokakuuta 2018

Pienet on ilot ja pelot meikäläisellä


Tieremppa lähenee loppuaan. Työporukka on keskittynyt tekemään viimeistelytöitä. Korttelipallokentän aita alkaa valmistua ja maalitkin sinne on jo kasattu. Kentän päätyyn tuleva leikkipaikka on saanut keinun, kiipeilytelineen ja hiekkalaatikon. Penkitkin sinne varmaan pian tulee. Kaduille on tehty hidasteita, maalattu suojateitä ja pystytetty liikennemerkkejä.


Minua tietenkin kiinnostaa eniten istutukset, joita ei kovin paljon ole luvassa. Meidän aidan taakse ilmestyi kuukausi sitten multakekoja ja niihin laudanpätkiä pystyyn. Pelkäsin, että kunta on säästösyistä päättänyt odottaa, josko laudanpätkät juurtuisivat ja alkaisivat kuin ihmeen kaupalla kasvamaan luvatuiksi puiksi.


Pelkoni osoittautui turhaksi. Keskiviikkona, iltapäivällä kotiin palattuani kepakot oli poistettu ja tilalle istutettu ne kolme mongolianvaahteraa, joita olen innokkasti odottanut. Pikaisesti kävin tsekkaamassa, mikä on tilanne aidan toisen sivun takana. Sielläkin laudanpätkät oli korvattu 10 pihasyreenillä ja kolmella isotuomipihlajalla.Itse asiassa jo tiistai-iltana aavistin istutushetken lähestyvän, sillä päivän aikana työmaakopin päätyyn oli ilmestynyt kaksi valtavaa kasvinyssäkkää, joiden laput kävin iltalenkillä tutkimassa. Angervopensaista iso osa tulee reunustamaan leikkipaikkaa. Mongolianvaahteroita istutetaan myös alueen erään toisen kadun varteen. Alkuperäisessä suunnitelmassa leikkipaikalle olisi istutettu myös purppuraheisiangervo Diaboloa, mutta niitä ei ilmeisesti sitten tule.

Onkohan joku työmiehistä tilannut samassa kuormassa itselleen tuota Lillyä, sillä meidän alueella tai koko kunnassa ei ole Timanttikiteenkujaa. Vantaan Kivistössä sen sijaan sellainen näyttää olevan.

Tännekin istutetaan mongolianvaahteraa

Pienet on siis meikäläisen pelot ja ilotkin näin lokakuussa. Juuri istutetut mongolianvaahterat ja pihasyreenit ovat kuitenkin lupaus lisääntyvästä ilosta tulevina vuosina. Miten iloinen olenkaan, että kunnan puutarhuri tai arkkitehti tai mikä lienee suunnittelija on valinnut läheisyyteemme pihasyreeneitä ja nuo mongolianvaahterat. Keväällä kukintaa ja syksyllä hienoja ruskavärejä. Mukavaa.