sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Elämää ja elämyksiä -blogissa arvontaPäivä meni rattoisasti anopin tavaroiden järjestelemisessä. Viikko sitten tuotiin pääosa tavaroista Tampereelta - ja anoppi. Tänään saapui loput huonekalut ja vihdoin palaset alkavat loksahdella paikalleen. Aikamoinen työ on siirtää vuosikymmenten elämä isommasta asunnosta huomattavasti pienempään ja vielä kaiken lisäksi kokonaan toiselle paikkakunnalle. Meillä alkaa kyllä olla jo kokemusta, sillä vuosi sitten muutettiin minun vanhempani Uudestakaupungista Espooseen ja nyt Ukkokullan äiti myöskin Espooseen. Hyvä kuitenkin, kun kaikki mummot ja papat on saatu sen verran lähelle, että heitä pääsee helposti auttamaan ja muutenkin katsomaan. 

Jos on muutto rankkaa nuorelle ihmiselle, on se taatusti raskasta vanhalle. Kauhulla ajattelen tilannetta, jolloin minun ja Ukkokullan pitäisi mahduttaa itsemme tavaroinemme pienempään asuntoon. Mitä säilyttää ja mistä luopua? Vaikka toisaalta olen viime aikoina harrastanut raakaakin karsintaa myymällä tavaroita kirpputorilla. Kaappeja tyhjentäessä joku esine saattaa pyöriä käsissä yhden jos toisenkin kerran, mutta kolmannella yrityksellä siitä luopuminen sujuukin jo mallikkaasti. Kovin totaalinen minimalisti minusta tuskin koskaan tulee, mutta toisinaan on alkanut ärsyttää tarpeettomien tavaroiden kertyminen nurkkiin. Esimerkiksi siivoaminen sujuu huomattavasti helpommin, kun ei koko ajan tarvitse siirrellä ja nostella huonekaluja ja erilaisia esineitä. 

Jostain luopuessa ei välttämättä tarvitse hankkia jotain muuta tilalle. Kun tarkkailee, mitä vaatteita ja tavaroita tulee käyttäneeksi, huomaa pyörittävänsä melko suppeaa arsenaalia. Lempivaatteet, mieliväriset pyyhkeet, sopivan kokoinen kahvimuki. Tämän sain mummulta, tuon siskolta ja tuon toin nuoruudessani Pariisista. Ja sitten lukematon määrä sellaista, jonka alkuperää ei ehkä edes muista tai joka ei aiheuta minkäänlaista liikahdusta sydänalassa.

No, näitä tässä mietiskelin, mutta esimerkiksi en kyllä kenellekään kelpaa - enkä aiokaan. Helppoa on sanoa, miten pitäisi tehdä, mutta vaikeaa on ryhtyä elämään neuvojensa mukaan.


Käykääpä kurkkaamassa "Elämää ja elämyksiä" -blogin  arvontaa. Kivoja voittoja tarjolla - ja ihan käyttökelpoisia!