perjantai 1. heinäkuuta 2016

Välillä vähän kulttuuria


Kesällä aktiviteetteja on vaikka toisille jakaa. Lämpö ja valo saavat ihmisen innostumaan itsensä sivistämisestä ja huvittamisesta. Vaikka puutarhassa riittäisi tekemistä yllin kyllin, on ihan viisastakin välillä lähteä katselemaan eloa ja menoa muuallekin.


Meillä oli 14-vuotiaan veljentytön kanssa perinteinen kesätapaaminen. Annan Siirille syntymäpäivälahjaksi tavaran sijaan aina jonkun elämyksen. Suomenlinnan kesäteatteri on ollut siihen tarkoitukseen erinmainen kohde ja niinpä kävimme  jo 5. kerran katsomassa Ryhmäteatterin esitystä, joka tänä kesänä on Shakespearen Kesäyön uni


Shakespeare ei taida olla niitä helpoimpia näytelmäkirjailijoita taivutettavaksi suomalaisen yleisön katseltavaksi, mutta tykkäsimme Siirin kanssa Kesäyön unesta todella paljon. Ja niin taisi tykätä muutkin katselijat, sillä aplodeista ei meinannut loppua tulla. Esityksestä ei luonnollisesti saanut ottaa kuvia, enkä myöskään paljasta tarinasta sen enempää. Jos kesäteatteri kiinnostaa ja on aikaa käydä Helsingissä, suosittelen kaikille. Jälleen kerran totesin myös sen, miten upean miljöön Suomenlinna ja Hyvän omantunnon linnake tarjoavat kesäiselle teatterikokemukselle.


Kesäteatterireissuun tapaamme Siirin kanssa yhdistää yleensä myös muita pienempiä huvituksia. Tällä kertaa kävimme tutustumassa toukokuussa uudessa paikassa avattuun Helsingin kaupunginmuseoon ja siellä erityisesti "Helsingin valitut palat - opas kaupungin historiaan" -näyttelyyn.  


Museoon on ilmainen sisäänpääsy ja se sopii myös lapsiperheille, sillä Lasten kaupunki -osastolla lapsilla on mahdollisuus kosketella esineitä ja leikkiäkin kasarihenkisissä huoneissa. Aikakone museon ensimmäisessä kellarissa on edelleen suljettu kesäkuisen rankkasateen aiheuttaman vesivahingon vuoksi.


Kesäretkiperinteeseemme kuuluu ehdottomasti myös mansikkakakku jossain viihtyisässä kahvilassa. Tällä kertaa suuntasimme Kluuvikadun Fazerille. Harmi vain, että mansikkakakkua löytyi kyllä kotiin myytävinä kakkuina, mutta ei kahvilassa nautittavina leivoksina. Niinpä ostimme muhkeat vadelmaleivokset, eikä kyllä kaduttanut.


En ole vuosiin käynyt Fazulla, joka on ehdottomasti helsinkiläinen instituutio. Niin Fazulla kuin ylipäätään kesähepeneisiin pukeutuneiden ihmisten täyttämässä kaupungissa olo oli kuin ulkomailla. Pride-tapahtuma, Katajanokan laiturissa seisova loistoristeilijä ja pelkästään jo auringon hellimä sää saivat ihmiset joukolla parveilemaan katukahviloissa ja puistoissa. Olisin voinut istua useamman tunnin pelkästään katselemalla ihmisvilinää.


Suomenlinnan kesäteatteriesitys oli päivämme pääkohde ja se sijoittui iltaan, vaikka aloitinkin postaukseni siitä. Ennen lauttarantaan menoa kävimme vielä ravitsemassa itseämme herkullisella salaattiannoksella Stockan 8. kerroksessa. Vatsantäytteen jatkeeksi kurkimme pienistä ikkunoista alhaalla kulkevia ihmisiä ja näkymiä yli kattojen.


Olimme liikkeellä omalla autolla, jonka tapaan jättään yleensä jonnekin stadikan tienoille. Sieltä löytyy parkkipaikkoja ja Mannerheimintietä pääsee näppärästi ratikalla keskustaan. Hetken mietin, josko veisin auton jonnekin keskustan suurista parkkitaloista, mutta onneksi googletin hintoja jo etukäteen. Jos pysäköinnin hinnaksi tulee 7 euroa/tunti, mietin kaksikin kertaa, minne auton lykkään. Meidän koko päivän turneemme pysäköinti olisi tullut maksamaan lähes 100 euroa. Huh! 

Espan puut olivat saaneet pilkulliset puvut

Urheilukadulla pysäköinti maksaa euron tunti, mutta ongelmaksi muodostui se, etten ollut ladannut ajoissa puhelimeeni pysäköintisovellusta. Onneksi pysäköintiautomaatissa oli infopainike, jonka avulla löysin lähistöltä parkkipaikan, jossa vielä voi maksaa kolikoilla. Kortilla sitä tulee nykyisin enimmäkseen maksettua, mutta en silti soisi käteisen maksutavan ihan joka paikassa häviävän. 

Ikkunaostoksia 1: Minna Parikan kengät alessa
  
Viikko hupsahti taas vikkelästi, enkä pihalle ole ehtinyt juuri muuta kuin käydä kääntymässä. No, tänään kyllä touhusin pihamaallakin kaikenlaista, mutta kuvaaminen jääköön toiseen kertaan. 

Ikkunaostoksia 2: Louis Vuittonin laukkuja

Postauksianne olen käynyt iltapuhteeksi lukemassa, mutta jos kahlaa parikymmentä postausta putkeen, ei tahdo enää ehtiä niitä kommentoimaan. Ajatuksissani kyllä saatan jotain juttuja miettiä jälkikäteen pitkäänkin. Mm. tänään kotiloita kerätessäni ajattelin, että on nämä sentään huomattavasti pienempi ongelma kuin Saaripalstan Sailan kaiken popsivat peurat. 

Hevosenkenkäpallo Sirpan puutarhan rantavedessä

Aloitin viikon kipaisemalla pikavisiitillä 1003puutarhaa Sirpan pioneja katsomassa. Pitkin päivää tutkailimme sääennusteita ja odotimme sateen taukoamista. Iltapäivällä sitten koitti hetken tauko sateessa ja silloin oli tilaisuus kastumatta kiertää pionipenkit. Juttua olisi toki riittänyt pidempäänkin, mutta monta hommaa odotti kotona tekijäänsä ja sadekin alkoi jälleen ripotella. 


Toimeliaan viikon voi hyvin päättää pionikuvaan, joka on kyllä omasta puutarhasta. Ihanasti kukkiva Coral Charm jo lopettelee, mutta yhä sen upea korallinen sävy jaksaa ihastuttaa.

Oikein mukavaa heinäkuista viikonloppua teille kaikille!