tiistai 5. joulukuuta 2017

#veronkiertopäivä-kampanja


Kävin aikanaan yhden vuoden koulua Espoon Laajalahdessa. Aika lähellä sijaitsi SOS-lapsikylä. En muista, oliko koulussamme tai luokallamme lapsikylän asukkaita, mutta SOS-lapsikylän toiminnasta kerrottiin meille oppilaille. Vaikka itsekin olin vielä lapsi, jäi toisten lasten hätä ja puute tavattoman lähtemättömästi mieleeni. 

Joulu on lähellä ja jokainen miettii sopivia joululahjoja. Yhä useampi tänä päivänä tekee päätöksen joko olla ostamatta lahjoja laisinkaan tai sitten kohdistaa kaikki tai osan lahjoihin budjetoimistaan varoista aineettomiin lahjoihin. Varsin monella tavaraa on yllin kyllin, eikä ajatus kauppojen ruuhkissa juoksemisesta muutenkaan kiehdo. Joulusta toki nauttivat aikuisetkin, mutta kyllä se varmasti suurimman ilon tuo lapsille. Miksi emme tarjoaisi edes pienen toivon hivenen niille lapsille, jotka sitä eivät ehkä ilman meidän apuamme saisi.

 
Joulukuun 5. päivä lähes 3,7 miljoonaa suomalaista saa noin 2,6 miljardia euroa veronpalautuksia – keskimäärin 712 euroa per henkilö. Samaan aikaan joka kymmenes suomalaislapsi on lastensuojelun piirissä. Tämä tarkoittaa kahta lasta jokaisella koululuokalla.

Jos jokainen suomalainen lahjoittaisi pienen osan veronpalautuksestaan, voisimme muuttaa kymmenien tuhansien pienten lasten elämän.

SOS-Lapsikylä auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria. Tarjoamme lapsille yhteisöllistä perhehoitoa ja perheille räätälöityä tukea sekä kuntoutusta. Tavoitteemme on, että vaikeuksia kohtaavat lapsiperheet saisivat tarvitsemansa avun ja tuen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja lapset voisivat elää omien vanhempiensa kanssa.

Lue lisää SOS-Lapsikylän toiminnasta: https://www.sos-lapsikyla.fi/

Voit tehdä lahjoituksen osoitteessa: https://www.sos-lapsikyla.fi/veronkiertopaiva/