tiistai 7. huhtikuuta 2015

Mörököllin arvontapaketti löysi perille


Iso kiitos Tylsä Mörökölli
Ihana arvontavoittopakettini löytyi hetki sitten postilaatikosta. 
Pikkaisen ehdin jo kirjaa selailla ja sen kuvilla nautiskella. 
Tuosta ruusuisesta metallilaatasta pidän todella paljon,
samoin kuin herttaisesta keramiikkasydämestä. 
Toivon mukaan voin jonain päivänä myös esitellä kasveja, 
jotka ovat saaneet alkunsa lähettämistäsi siemenistä.

Ystävät hyvät, rakkauden jyvät,
lämpöiset kiitokset, kultaiset ajatukset,
teille annan nämä, keväiset toivotukset,
aurikoiset halaukset. 


PS.
Eilen ja tänään peipponen lauloi pihapuussa.
 

Pelaguussani on nuppu


Yhdessä pelargoniassani on nuppu. Ei vaan kaksi nuppua. Vielä en tiedä, mikä pelaguu on kyseessä, sillä kukkia syksyllä kellariin siirtäessäni unohdin niistä tyystin nimikyltit. Tai kuvittelin kevään tullen muistavani, mikä laji missäkin ruukussa kasvaa. Ei pitäisi kuvitella kaikenlaista.


Kellaritalvetuksesta selvisi lopulta viisi pelaguuta, joista yksi on vähän sen näköinen, että hän saattaa heittää vielä henkensä ennen ulos siirtämistä. Kukkiin on vaihdettu mullat ja vähitellen ne ovat alkaneet saada myös lannoitetta. Yleensä annan sisällä oleville kasveille nestemäistä lannoitetta, mutta nyt tökkäsin pelaguupurkkeihin lannoitetikut. Niidenkö ansiota tuoreet nuput ovatkin?


Miten te hoidatte pikkuisia taimianne? Lannoitatteko niitä ja miten? Olen aloittanut lannoittamisen taimille jonkin aikaa koulimisen jälkeen. Ajattelen, että saavat ensin juurtua rauhassa. Ymmärtääkseni ainakin tomaatti kaipaa voimaa, joten ehkä laitan niillekin lannoitetikut multaan. 


Kevätmessuilta ostamani keltaiset hyasintit ovat avanneet kukkansa. Yllättävän pitkään ne jaksavat kukkia. Tuoksu on kyllä niin voimakas, että vähitellen kukat ovat siirtyneet kauemmas ja kauemmas olohuoneen pöydästä. Pidän kovasti hyasintin tuoksusta, mutta nämä yksilöt saavat aikaan orastavan päänsäryn ja muutenkin pöhelön olon.


Pääsiäinen on nyt sitten juhlittu ja vähäksi aikaa siirrymme tavalliseen arkeen. Eilen ulkona oli lupaus kevään edistymisestä. Mittari kipusi +9 lämpöasteeseen, ei tuullut eikä satanut. Oli aivan pakko mennä pihamaalle rapsuttelemaan ja puuhaamaan. Yläpiha alkaa olla puunattu, eikä alapihalle vielä pääse tekemään mitään. Siellä on sen verran runsaasti lunta ja sen sulamisen jälkeenkin pitää hetken odottaa maan kuivumista.


Kuvaamiset jäivät eilen vähiin, mutta paria päivää aiemmin huomasin maksaruohonkin jo heräilevän. Tälle päivälle on luvattu jälleen räntää ja vettä. Vieköön sateet loputkin lumet mennessään.

Mukavia arkipäiviä itse kullekin!