keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Oman kylän pieni puoti


Meidän kylällä on jo muutaman vuoden ollut ihastuttava pieni puoti. Nimeltään Pieni Juhlapuoti Vanilja. Puoti muutti jokunen viikko sitten kylän kauppakeskittymästä ns. vanhaan keskustaan. Uusi myymälä löytyy nyt palokunnan vieressä sijaitsevasta funkistyylisen, vihreäsävyisen kivitalon katutasosta.


Ihanien sisustus- ja lahjatavaroiden lisäksi mukavaa tuossa puodissa lienee sen omistaja ja siellä aina yhtä iloisena asiakkaita palveleva Minna. Puotiin sisälle astuessa tuntee heti olonsa kotoisaksi ja tervetulleeksi. Tavaroita voi rauhassa katsella ja apua saa tarvittaessa. Vaniljassa saa  juuri sellaista hyvää asiakaspalvelua, josta taannoin postasin.


Tapaan piipahtaa Vaniljaan kävelylenkeilläni tarvitessani jotain kivaa lahjaa tai tuliaista kylään vietäväksi. Vaikka kodissani ei ole juurikaan maalaisromanttista tyyliä, löytyy Vaniljasta usein myös jotain nättiä omaksi iloksi. Eikä vain pelkästään nättiä, vaan myös tarpeellisia ja jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettuja tavaroita.


Pidän oikeastaan suurena ihmeenä, että nuori ihminen jaksaa ja haluaa perustaa Pieni Lahjapuoti Vaniljan kaltaisen yrityksen tällaiseen muutaman tuhannen asukkaan pientalovaltaiseen kylään. Kohtuullisen matkan päässä on lukuisia pääkaupunkiseudun isoja kauppakeskuksia, joissa sisustus- ja lahjatavaraa myydään markettien lisäksi monissa erikoismyymälöissä. Niiden kanssa kilpaileminen on taatusti täyttä työtä. 

Meidän kylällä on paljon nuoria lapsiperheitä ja varmasti lähes jokaisessa on vähintäänkin yksi henkilöauto. Toivon sydämestäni, että näiden perheiden äidit ja isät suuntaavat jouluisen ostosmatkansa kumipyöräreissujen sijaan jalkaisin oman kylän palvelujen piiriin. Yhtä paljon toivon, että kylän mummot ja vaarit, sedät ja tädit, kummit ja kaimat ja ihan kaikki muutkin miettisivät, voisiko sen pienen kivan hankkia kotinurkilta.

Tämä postaus on täysin oma keksintöni, enkä saa tästä minkäänlaista etuutta. En edes tunne lahjapuodin Minnaa. Kunhan käyn kävelyreissuillani toisinaan hipelöimässä hänen ihania tavaroitaan. Olen vain iloinen siitä, että omalta kylältä saa kivoja ja laadukkaita lahjoja ja tuliaisia. Ettei aina tarvitse polkaista bensamoottoria käyntiin ja huristaa isoihin kauppakeskuksiin. Tai tyytyä lähikaupan suklaalevyyn ja markettitulilatvaan.