keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Lahden Pihapiirimessut


Tänä vuonna onnistuin pääsemään Lahden pihapiirimessuille. Veljenvaimon kanssa huristeltiin lauantaina tutustumaan messuantiin, joka osoittautui hyväksi. Näyttää vahvasti siltä, että Lahden messuille lähden toistekin.


Alkuun yritin napsia kuvia, mutta jo ensimmäisen taimikauppiaan kohdalla kassi ja kukkaro aukesivat, eikä kameralle enää jäänyt vapaita käsiä. Messujen kokoon nähden taimikauppiaita oli merkittävästi enemmän, kuin Helsingin vastaavilla. Yrtit ja hyötykasvit olivat hyvin edustettuina, mutta löytyi myös pelaguita, pioneja ja perennoja. Perennakauppiaiden ympärillä oli aikamoinen vilske ja vuoroaan joutui hetken odottamaan. Mikäs siinä, aikaahan oli.


Toki näiltäkin messuilta löytyi paljuja ja pihakalusteita. Tuotteiden esittely oli kuitenkin jakaantunut selkeästi ja mikä kiinnosti, siihen oli helppo pureutua. Lisäksi messujen pienempi mittakaava salli aluksi yleisen pyörimisen ja tutkimisen, jonka jälkeen jäi vielä hyvin aikaa ja voimia tehdä ostoksia.
 

Enemmänkin taimikauppiaita olisi ollut mukava messuilla nähdä. Ehkä myös ruukkuja ja puutarhan pientyövälineitä sekä lisää niitä kovaan kulutukseen joutuvia hanskoja. Saattoi olla, että jokunen standi jäi minulta tyystin huomaamatta, sillä oudossa paikassa tulee pyörittyä turhia kierroksia, kunnes löytää messuilun rytmin.


Kuulin messuilla olleen useita blogituttuja, mutta yhtään en nähnyt. Enkä kaikkia olisi kasvotusten tuntenutkaan. Jännä, miten sitä kuvittelee olevansa tuttu sellaisen blogi-ihmisen kanssa, jonka blogia on lukenut vuosikausia ja ahkerasti puolin ja toisin kommentoinut. Silti vastaan tullessa ei tätä tunnistaisi.


Messuilla törmäsin mielenkiintoisiin Bambuset-tuotteisiin, jotka valmistetaan muovittomina bambusta. Juomapillejä en ole kovin usein tarvinnut, mutta pumpulipuikot ovat monikäyttöisiä. Näitä ekologisia tuotteita pitäisi olla jo nyt saatavissa joissakin Citymarketeissa ja myöhemmin yhä useammissa liikkeissä. Kannattaa laittaa palautetta omaan kauppaan, jotta kauppias tietää tilata.


Messuilu on aika uuvuttavaa ja myöhäisen lounaan jälkeen lähdimme kohti Luhdan outlet-myymälää. Siellä en ole aiemmin käynyt, mutta varmasti toiste aion mennä. Hyviä löytöjä edulliseen hintaan. Outlet-myymälät ovat kyllä paikkoja, joihin ei voi mennä ostoslistan kanssa. Koskaan ei tiedä, mitä niissä on tarjolla ja mihin hintaan.


Messuilta kotiin lähtenyt ostoskassi näyttää aika maltilliselta. Ostin kaksi syyssädekukkaa, kesäkulleron ja julianesikon. Porkkalan kartanon standilta ostin kaksi sinivaleunikkoa, sillä pahoin pelkään omieni lähteneen kasvamaan ja kukkimaan sinivaleunikkojen pilven päälle.
Käyntini Pihapiirimessuilla mahdollisti KOKO Lahti Oy/Lahden Messut. Olipa mukava kokemus.
Lämmin kiitos messulipuista!