torstai 14. kesäkuuta 2018

Liian kookas pihahommiin


Monen monta kertaa olen pohtinut, miten kätevää olisi omistaa tai vuokrata pienikokoinen kaivuri pihahommiin. Mielessäni olen jopa mittaillut yläpihan hiekkakäytäviä sillä silmällä, mahtuisiko minikaivuri ympäristöä tallomatta kulkemaan. Taannoin eksyin netissä pieniä työkoneita koskevaan keskusteluun, jonka anti oli hyvin ristiriitaista. Toiset olivat sitä mieltä, että pienikin työkone tekee asfaltoimattomalla alustalla liikkuessaan melkoiset jäljet. Toiset taas tykkäsivät, että se on vaan taidoista kiinni.


Taidan jatkossakin hoitaa kaivuhommat lihasvoimalla lapiota heilutellen. Juuri nyt mikään muu vaihtoehto ei edes tule kyseeseen, sillä toista päivää kaivurit kyntävät kotikatua ihan meidän kohdalla. Kotiportin edessä aukeaa mittava hiekkamonttu, jonka pohjalle parhaillaan upotetaan uusia putkia. Autoja ei tietenkään voi ajaa pihaan ja siksi ne on parkeerattu kauemmas. Postilaatikotkin viettävät vilkasta elämää ja päivään tulee jännitystä, kun kulloinkin postin saadakseen täytyy ensin löytää postilaatikko. 


Muutaman päivän kulku pihasta maailmalle tapahtuu jalkaisin ja erilaisia esteitä kukistaen. Vähintäänkin kengät täyttyvät hienolla hiekalla. Harvoin sitä näin läheltä pääsee seuraamaan tienrakennusprojektia. Antaakseni rakennusmiehille työrauhan, en sentään ole raahannut puutarhatuolia portille ja ryhtynyt siinä istuen työmaata tuijottamaan. Projekti etenee rivakkaa tahtia ja tieremppamiehetkin ovat osoittautuneet joustaviksi ja mukaviksi kavereiksi.


Tomaatti Indigo Rose

Elämä työmaan keskellä tarjoaa toki melua ja pölyä, mutta ei se estä kesäisistä asioista iloitsemista. Tomaatintaimia tuli kasvatettua yli omaan tarpeen, eikä kaikille riittänyt ottajia. En sitten raaskinut taimia kompostiinkaan kantaa ja niinpä tomaatteja kasvaa nyt kasvarin lisäksi myös talon seinustalla. Indigo Rosen ensimmäiset tummahipiäiset herkut ovat jo aluillaan.


Köynnöskuusama - Lonicera x 'Zabelii'

Tiistaiaamuna satoi parin tunnin ajan vettä. Taisin ilahtua yhtä paljon, kuin puutarhakin. Rutikuivan maan elvyttämiseksi sade ei riittänyt, vaan eiköhän tuota jossain vaiheessa tule lisää. Uusia sateita odotellessa nautiskellaan täysillä. Mukavaa loppuviikkoa kaikille!