lauantai 5. syyskuuta 2015

Villasukkiamaniaa liikkeellä


Kesän aikana ei tullut kudottua sukan sukkaa, mutta elokuun iltojen hämärtyessä kutimet taas löytyivät. Räsymattosukat ovat nyt uusi villitys ja pitihän sitä minunkin kokeilla. 
Näissä polvisukissa on käytetty punaista 7-veikkaa ja 7-veikka Raitaa sävynä sateenkaari.
Aloituksessa on 64 silmukkaa ja resoriosuuksissa sekä kantalapussa olen kutonut oikean silmukan takareunasta. Raitaosuudessa on kaksi kerrosta punaista ja viisi kerrosta sateenkaariraitaa. Nilkan resorikerroksella kavensin silmukat siten, että puikkoa kohti jäi 12 silmukkaa.


Näiden polvisukkien yläresorissa ja sukkaosuudessa on käytetty viininpunaista 7-veikkaa ja itse varressa 7-veikan Polkkaa. Aloituksessa on 64 silmukkaa, joita olen kaventanut matkalla siten, että nilkassa on 12 silmukkaa puikkoa kohden. Resoreissa ja kantalapussa oikeat silmukat on neulottu takareunasta.


Luonnonvalkoisesta, mintun ja vaaleanpunaisen värisestä 7-veikasta tuli tällaiset nilkkasukat.


Luonnonvalkoiset polvisukat on kudottu Suvikummun Marjan ohjeella. Malli on omiin käsiini hiukan hidastekoinen, mutta ihan helppo ja todella kaunis. Kukkakuvioiset napit löysin kirjakaupan askarteluhyllystä.


Oranssi-ruskeasävyisiin sukkiin käytin jämälankakeriä. Lankana jälleen 7-veikka.


Eilen illalla katselin Teemalta Kurosawan upeaa Ran-elokuvaa ja ihan huomaamatta valmistuivat nämä sukat 7-veikan keltaisesta ja 7-veikan viidakkolangasta. Mallin löysin facebookista, mutta ehkä se kuvassa oli hienompi, kuin toteutettuna. Resori varressa ja nilkassa on valepalmikkoa.


Eilen tulin mainostaneeksi, ettei Juuso mene sohvalle nukkumaan, jos olemme muistaneet levittää tyynyt. No, tulipa mainostettua kikkaa turhan aikaisin, sillä mennessäni illalla avaamaan televisiota Juuso köllötti kahden tyynyn välissä kuin se olisi hänen vakituisia nukkumapaikkojaan. Annoin nukkua, ja tänäänhän oli kuitenkin siivouspäivä.


Nyt tietsikka kiinni. Tummat pilvet ovat vallanneet taivaan ihan hetkessä ja aikamoinen jyrinä kuuluu ulkoa. Yöllä heräsin ukonilmaan, mutta ilmeisesti se ei riittänyt, vaan nyt seuraa jatkoa.

Nähdään taas seuraavassa postauksessa!