sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Kiitos teille lämminsydämisille ihmisille!

  Tunteista puhuminen avoimesti on monille meistä vaikeaa. Iloa ja onnistumisia on helpompi jakaa muille, mutta murheet ja ahdistus piilotetaan syvälle sisimpään. Siellä ne kasvavat korkoa ja pahimmassa tapauksessa muuttuvat yhä suuremmiksi peikoiksi. Niistä kertominen voi tuntua liian raskaalta ja voimia vievältä. Vielä enemmän ehkä pelkäämme toisten tuomitsevia sanoja ja katseita. Ajattelemme olevamme muita huonompia paljastaessamme heikkoutemme ja haavoittuvuutemme. Vastoinkäymisten kanssa painiessamme koemme, ettei maailmassa ole huono-onnisempaa ihmistä kuin juuri minä tuolla hetkellä.
 
Ihan jokainen meistä joutuu elämässään vaikeiden asioiden ja valintojen eteen. Jokainen kokee ilon ja onnistumisen ohella myös surua ja epäonnistumisia. Jos joku muuta väittää, hän joko valehtelee tai syystä tai toisesta jättää paljon kertomatta. Ihmisinä olemme hyvin erilaisia monestakin syystä. Joillakin on enemmän voimia kulkea elämän ylä- ja alamäkiä sen suuremmin romahtamatta. Toiset taas tarvitsevat apua kapeampienkin purojen ylittämiseen.


Aivan kaikkea ei arvaa blogiin kirjoittaa, vaikka toimisi nimimerkillä. On koittettava suojella niin itseään kuin muita ihmisiä. On myös otettava huomioon, että jokin nyt pieneltä tuntuva asia voi myöhemmin muuttaa merkitystä ja muodostua ongelmaksi. Blogi on osa netin ihmeellistä maailmaa, jonne kaikki jää pyörimään määräämättömäksi ajaksi halusi tai ei.

Iris germanica Night Owl

Edellisen juttuni avautuminen ei tilannetta kovin paljon muuttanut. Mieli kuitenkin hieman keveni ja ajatukset selkenivät, kun asioita kirjasi mustana valkoiselle. Murheiden mittaluokka omissa ajatuksissa pieneni. Ehkä ihmisen sisin kykenee ottamaan vastaan vain tietyn määrän hyvää ja pahaa. Välillä on avattava itsensä täysin saadakseen liian  kauan muhineet asiat ulos, jotta löytyisi tilaa ja voimaa ottaa uutta vastaan.


Aioin ensin vastata kunkin juttuuni laittamaan kommenttiin, mutta päätinkin tehdä sen tällä tavoin postauksen muodossa.

Kiitän kaikkia teitä lämminsydämisiä ihmisiä.

Jokaisella oli antaa kauniita ja järkeviä sanoja, joista olen jo ammentanut toivoa ja voimaa. Musta on muuttunut harmaaksi, pian elämän väritkin taas näkyvät. Varmasti palaan noihin kommentteihin useamman kerran uudelleen.

Iris graminea - Mätäskurjenmiekka


Autuas olo -blogin Cherille lämmin kiitos kommentointiongelmaan liittyvästä korjausehdotuksesta. Näyttää vahvasti siltä, että antamasi ohje tuotti hyviä tuloksia. Toistaiseksi olen kommentoinut muiden blogeja sen verran vähän, ettei minulla vielä ole pidempiaikaista kokemusta. Ongelma on ollut seuranani useamman kuukauden ajan, joten olen sen korjaantumisen suhteen vielä hetken ikäänkuin tulisilla hiilillä.

Iris Hollandican mix-pussukasta

Hyvän voi vaihtaa parempaan,
toivotonta voi toivoa.
On vain löydettävä
halu kasvaa
tahto kestää
usko etsiä ja löytää
ja rohkeus uskaltaa.
Apua on saatavissa
ystävistä vainukoiriin.

        - Hilkka Marttinen -Jutun kuvat ovat tänä kesänä kukkineista iriksistä. Nimet ovat useimmista totaalisesti sekaisin tai kadoksissa. Joidenkin kukintaa odotin hartaasti, mutta eivät suostuneet esille. Kirkkaanpunainen Agnes Elpers on yksi niistä, joiden toivon palaavan entistä ehompana ensi vuonna.

Iris sibirica


Kirjoittaessani lauantai-iltapäivällä tätä postausta, mittari näyttää sisälläkin +31. Pienestä tuulenvireestä huolimatta ilma ulkona suorastaan seisoo. Harmi, että olen jo ehtinyt pestä kaikki petivaatteet ja matot. Nyt kyllä paksutkin tamineet kuivuvat hetkessä.
 
Ystäväni, pysytelkää varjossa ja juokaa paljon.

Pilvetön taivas ei sada, maa ilman ihmistä ei  kukoista.

- Kiinalainen sananlasku -