perjantai 1. heinäkuuta 2011

Helteisiä hetkiä

Viikko on kulunut 9-vuotiasta veljentyttöä "hoitaessa". Aurinko on paistanut täydeltä terältä ja hellettä on riittänyt. Nurmikko on kasvanut kohisemalla, mutta sen enempää aikaa kuin jaksamistakaan ei ole ruohonleikkuuhommiin ollut. Hullu kai itseään lähtee kiduttamaan ruohonleikkurin ohjaimissa liki 30 asteen lämmössä.

Mustarastaan pesä tyhjentyi alkuviikosta. Yllättäen maanantai-iltana viimeinenkin mustarastaslapsi istui pesän reunalla ja hetken perästä sekin oli lähtenyt koettelemaan siipiään suureen maailmaan.
Hei rakkaat sisaret, odottakaa minuakin!

Lasten kanssa puuhatessa pääsee itsekin palaamaan lapsuuden leikkeihin. Levitimme vilttimme ensin alapihan nurmella, mutta muurahaiset osallistuivat leikkeihimme sen verran aktiivisesti, että siirryimme puupatiolle auringonvarjon alle. Sinne tehtiin barbien koti. Anneli ja Onneli pitivät kahvikutsut ystäville. Barbit saivat nimensä Marjatta Kureniemen "Anneli ja Onneli" -kirjasta, jota luimme iltalukemiseksi.
Onneli vilkuttaa

Leikkimökissä on helteellä tukahduttavaa ja yleensä lapset haluavat oven olevan kiinni. Kaiketi niin on jotenkin kodikkaampaa. Jollain verukkeella sain sentään hetkeksi oven auki odotellessani herkullista hiekkaruokaa muovimansikalla koristeltuna.

Leikkimökki on läpikäynyt muodonmuutokset. Huonekalut löysivät uudet paikkansa.

Torstaina kävimme pienen ystäväni kanssa Suomenlinnassa katsomassa Ryhmäteatterin esitystä "Ronja ryövärintytär". Katsomo oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ja koska kyseessä oli koko perheen esitys, myös lapsia oli runsaasti yleisönä. Näytelmä oli hyvä. Erityisesti ihastelimme puvustusta ja lavasteita. Kekseliäsyyttä oli käytetty runsain mitoin ja paikoin nimenomaan hauskat lavaste- ja pukuideat saivat yleisön nauramaan hersyvästi.

Palasimme lautalla Kauppatorille auringon laskiessa Tuomiokirkon taakse. Lautalla oli paljon myös Suomenlinnaa ihastelemassa käyneitä turisteja, jotka kilvan kohottivat kännykkäkameransa kohti Kauppatoria vangitakseen hienon auringonlaskun.
 
Aurinko laskeutuu vähitellen Tuomiokirkon taakse