sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kevään merkit - tulppaanien loistetta

Tuomi 5.5.2017

Sain Pihapiian tontilla -blogista "Kevään merkit" -haasteen. Samantyyppiseen haasteeseen (voipi olla jopa sama haaste) olen vastannut kuluvan talven aikana, mutta ei haittaa. Se kevät, jolloin pääsee pihamaalle tosissaan tonkimaan, siihen on vielä tovi matkaa. Hyvin ehtii pohtia kevään merkkejä ja katsella vaikka edellisen kevään kuvia.

Parvitulppaani - Tulipa Tarda 18.5.2017

Ihan kaikkia piippoja ja mullasta työntyviä kärkiä odotan joka kevät yhtä suurella innolla. Jokainen sipulikukka tuottaa iloisen onnistumisen ja jälleentapaamisen tunteen kevät toisensa jälkeen. Yhtään pieniä scilloja, helmililjoja tai narsissseja väheksymättä, tulppaanien kukinta tuottaa ylimääräisiä sydämenmuljahduksia ja riemunkiljahduksia.

Tähtitulppaani pulchella `Persian Pearl`18.5.2017

Monta monituista syksyä olen jättänyt tulppujen istuttamisen tekemättä. Tai sitten napannut marketista pussillisen pari ja tunkenut ne multaan sen kummemmin asiaan syventymättä. Blogin aloittamisen myötä innostuin tulppaaneistakin ihan uudella tavalla ja viime vuosina sipulikuume on kohonnut ilman laantumisen merkkejä. Toki tarjontakin on puutarhaharrastuksen lisääntymisen myötä parantunut vuosi vuodelta niin kaupoissa kuin nettimyymälöissä.

Tulipa China Town 31.5.2017

Syksyllä sipuleiden kanssa ahertaessa on aina pieni pelko takamuksessa, meneekö koko istuttamistyö hukkaan. Jospa syksyn sateet, talven pakkaset tai peräti myyrät ja muut vihulaiset vievät sipulit mennessään ja jättävät puutarhurille vain keväästä koppuraisen mullan katseltavaksi. Menettämisen pelko ja kasvikuoleman riski on aina olemassa. Puutarhuri voi toki tehdä kaikenlaisia järkeviä ja vähemmän järkeviä toimia välttääkseen menetyksiä, mutta paljon on sellaista, mihin ei mitenkään voi vaikuttaa. Riskillä mennään, joten antaa mennä vaan. 

Tulipa Toronto 18.5.2017

Kolme edellistä kevättä on ollut minun puutarhassani tulppaanien kannalta erinomaisia. Kaikkien muistaman tappotalven 2016 jälkeen tulput kukkivat suorastaan loisteliaasti. Pitkään ja hartaasti. Vesisateista, paljaana jäätyneestä maasta ja muista vitsauksista huolimatta tulppaanit näyttivät parastaan. Ehkä se oli luontoäidin keino lieventää puutarhureiden pahaa mieltä ja pettymystä. Kuolleiden mahonioiden ja nääntyneiden leimujen äärellä oli sentään mahdollisuus lohduttautua tulppaanien kukinnalla.

Tulipa Sun Lover 21.5.2017

Suomalaisen ihmisen melankolinen ja mollivoittoinen mieli varautuu pahimpaan torjumalla mielessäänkin kaiken kauniin ja positiivisen. Jos on ollut kolme hienoa kukintakevättä, ei neljäs varmaankaan voi olla mahdollista. Vaan minäpä en suostu tuhlaamaan energiaani turhaan jossitteluun ja pelkäämään suurta katastrofia. Jokaisesta kukkivasta tulppaanista iloitsen. Ne, jotka jäävät nousematta, kukkikoon vaikka kiinalaisille, lihottakoon myyrien mahaa tai lannoittakoon kukkamaata. Jaettu ilo se vasta iso ilo onkin.
 
Tulipa Purissima 23.5.2017

Tuli tulppaanikeväästä sitten millainen tahansa, vielä näihin näkymiin on hetki aikaa. Iho suorastaan kihelmöi ja vatsanpohjassa kumpuilee jännityksestä. Kevät on mahtavaa aikaa ja juuri nyt keväässä on parasta se, että kaikki on vielä edessä. Kokonaisena ja avaamattomana. Yhtään ei tiedä, millainen kevät ja kesä on yksittäisten kasvien ja koko puutarhan kannalta. Kaikki on siis mahdollista. Myös loistelias tulppaanikevät.

Tulipa Apricot Parrot 31.5.2017

Laitoin haasteen säännöt tuohon alle ja samalla huomasin oikoneeni kakkoskohdan sääntöä aivan totaalisesti. Lähti tuo näppäinsormi kiitämään ajatusta nopeammin. Antanette anteeksi, olenhan jo kaksi postausta aiheesta tehnyt. Voit käydä lukemassa ne täältä (Haasteena huhtikuu 16.1.2018) ja täältä (Toukokuu - ihana kevätkuukausi 24.1.2018).

Tulppaani, jonka nimi on hukassa
  
Tämä haaste on kiertänyt aika ahkerasti blogeissa, joten en laita sitä eteenpäin. Monilla on varmasti pilvin pimein julkaisemattomia kuvia ja ehkä myös puutetta postausideoista. Haasteen voi siis vapaasti ottaa ja käyttää aasinsiltana kuvien katseluun ja julkaisuun. 

Kevään merkit -haasteen säännöt:

1.Tee postaus ja kerro mistä sait haasteen.

2. Kerro viisi tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinua eniten. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi esim. maalis-, huhti- tai toukokuu.

3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia.


Tulipa Sweet Desire

Kiitos Pihapiian tontilla -blogin Jaanalle haasteesta. Kaikille mukavia kevään odotuksen hetkiä. Toivokaamme kimpassa loisteliasta tulppaanikevättä.

Tulipa Silver Parrot 31.5.2017