lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannuspäivän rauhaa

Lippu liehuu naapurin salossa.

Juhannuspäivä alkoi sateisena ja pilvisenä, mutta mukavan lämpimänä. Iltapäiväksi on jo luvassa poutaantuvaa ja huomiseksi aurinkoisen helteistä, joten ei huolta. Juhannusaaton alku meni ruokia valmistellessa ja iltapäivästä asettauduimme pation pöydän ääreen syömään Ukkokullan, Pojan ja vanhempieni kanssa. Itse savustettua kalaa, silliä, mozzarella-vesimeloni -salaattia, uusia perunoita. Ja jälkiruoaksi grillattua suklaa-suolapähkinä -banaania jäätelön kera. Oli aika hyvää ja tuntui maistuvan muillekin. Myöhemmin joimme kahvit kesän ensimmäisen mansikkakakun kera ja illalla vielä grillasimme huikopalaa juhannussaunan jälkipojaksi.

Syömisen ja saunomisen lomassa tuli kierreltyä puutarhassa kaikkea kasvavaa ihmettelemässä ja esittelemässä. Miesväki uppoutui useammaksikin hetkeksi tutkimaan jokin aika sitten leikkimökin viereen asennetun sääaseman saloja ja tietenkin turisimme joukolla niin tämän päivän asioita kuin kuuntelimme vanhusten muistoja menneiltä ajoilta.


Suurin osa naapureista taitaa olla lomamatkalla, mökillä tai missä lienee. Ja nekin, jotka ovat kotosalla, taitavat lepäillä, sillä kaikkialla on hiljaista ja rauhallista. Juuso torkkuu alapihan hakekasan kupeessa ja miesväki ties missä. Minä sitä istun tietokoneen ääressä ja mietin, minkä kuvan kaikista ihanista kukista tänne blogiini laittaisin. Ja sitten päädyn kollaaseihin, jotta ei tarvitse tehdä niin paljon valintoja.


Puutarhassa olisi toki kaikenlaista tekemistä. Juuri nyt ei mitään mullistavan työlästä, mutta sen verran onnistun aina itseni mullassa sotkemaan, että päätän nyt juhannuksen kunniaksi viettää vähän leppoisamman päivän. Päässä muhii taas eräs idea, jonka annan kuitenkin jalostua edelleen.

Ulkonakin alkaa jo aurinko kurkistella pilvien lomasta. Eipä voisi parempia juhannussäitä toivoa.