perjantai 26. helmikuuta 2021

Parit pipot ja sukat

 

Edellisissä sukissa pääsin Ailin lapaset -mallin makuun, joten toiset valmistuivat samalla teemalla. Tällä kertaa lankana 7veikan tummanharmaa ja kirkkaanpunainen. Mallineule tuo kahden langan ansiosta sukkaan mukavasti paksuutta ja lämmittävyyttä. 

Näihin sukkiin lisäsin resorin jälkeen 1 silmukan puikkoa kohti eli sukassa oli sen jälkeen 52 silmukkaa. Mallineule on 4:llä jaollinen, mikä kannattaa silmukkamäärää miettiessä huomioida.

Satun Tuulia -blogissa oli nätit pitsisukat. Ohjeen olin ottanut jo aikaisemmin, mutta minne lie unohtanut. Kudoin nilkkasukat pienempikokoisen naisen jalkaan vaaleanpunaisesta 7veikasta (väri kuvassa kirkkaampi, kuin todellisuudessa).

Tämä pitsineule on kaunis ja helppo. Ensimmäisten kerrosten jälkeen pitsi sujui ohjeeseen katsomatta. Satun Tuulian sukista poiketen tein varteen resorin. Se ei ole mallissa välttämätön.

Aikoja sitten olen ostanut alekorista Novitan Rulla -lankaa kaksi kerää. Suosituspuikkokoko tälle akryylilangalle on 5-6, vaikka se sormissa tuntuu melko ohuelta. Kudoin lankaa kaksinkertaisena 60 cm:n pyöröpuikoilla. En keksinyt pipoon mitään kivaa mallineuletta, mutta kirjava lanka on kaunista sileänäkin neuleena. Laatikosta löytyi sävyyn sopiva, syksyllä netistä tilattu tekoturkistupsu. Pipossa on silmukoita 70, joka sopii hieman pienempään päähän.


Samoin jostain alekorista kotiin tulleesta Novitan Lehto -langasta kudoin pari pipoa. Tämäkin on akryylilankaa, jossa puikkosuositus on 7-8. Käytin 60 cm:n pyöröpuikkoa nro 5 saadakseni tiheän neuloksen. Toisessa pipossa on 70 silmukkaa, toisessa 80. Jälkimmäisessä ehkä liikaa noin paksulle langalle, vaikkakin ohuemmilla puikoilla toteutettuna.

Lehto-lankaa ei taida enää Novitan mallistossa olla. Joissakin nettikaupoissa sitä näkyy yhä löytyvän.  

Olen tallentanut neuletuotokseni blogini "Sukkia sun muita neuleita" -sivulle, jonne pääset sivun ylälaidasta, yläbannerin alta.

Iltakuuden aikaan keskiviikkona oli sumuisesta ja hämyisestä päivästä huolimatta edelleen kohtalaisen valoisaa. Vettä satoi niin keskiviikkona kuin torstainakin saaden aikaan joka puolelle jalankulkijoiden kannalta hengenvaarallisia jäätiköitä. Pysytään siis sohvannurkassa kutimien kanssa. Paitsi välillä pitää käydä kurkkimassa itäviä taimia.

Kuunnellaan lähestyvän kevään ääniä. Hyvää viikonloppua kaikille!