perjantai 2. maaliskuuta 2018

Siskokset - nautinollinen elokuvatapaus

Kylän kirsikkapuu toukokuussa 2017

Siskokset (Umimachi Diary, Japani 2015) Hirokazu Kore-edan herkkä ja kaunis tarina rakkaudesta ja perhesiteistä. Kolme siskosta tutustuvat isänsä hautajaisissa heille tuntemattomaan sisarpuoleen, jolle he avaavat kotinsa.

Tämä keskiviikkoiltana 28.2. Teemalla esitetty japanilainen elokuva tarjosi nautinnollisen katselukokemuksen. Puutarhaihmisenä tietenkin katse kiinnittyi upeaan luontoon vaaleanpunaisine kirsikankukkineen ja vehreine vuoristonäkymineen. Japanilainen kulttuuri tuotiin esille arvokkaasti ja kauniisti. Koin siskosten tunteista puhumisen vaikeuden ja pidättyneisyyden jotenkin hyvin samankaltaisena verrattuna omaan kulttuuriimme.

Siskokset rannalla - kuva netistä

Televisiossa pyörii päivä toisensa jälkeen joka kanavalla samat räiskintäleffat. Niiden nimetkin menevät jo niin sekaisin keskenään, että vain hetken alkua katselemalla voi todeta nähneensä ko. leffan vähintään kolme kertaa. Mikä nautinto onkaan saada silloin tällöin joku laadukas eurooppalainen, aasialainen tai peräti täysin vieraan kielialueen elokuva katseltavakseen. Siskokset -elokuva on juuri sellainen. Se on katsottavissa Yle Areenassa. Suosittelen lämpimästi!

Mukavaa viikonloppua ja alkanutta maaliskuuta kaikille!