keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Ostinpa kamerarepun


Muutama vuosi sitten ostin kameralaukun, joka heti alkuunsa osoittautui hankalakäyttöiseksi ja liian pieneksi. Kun halvalla sai -ostos on jäänyt likimain turhaksi. Periaatteessa olen käsilaukkunainen, mutta tungepa järkkäri oheislaitteineen käsilaukkuun. Ei oikein onnistu, kun sinne pitää saada mahtumaan yhtä sun toista muutakin.


Käsilaukun kumppanina tai korvaajana olen käyttänyt ihan tavallista reppua. Sinne on kamera mahtunut hyvin, mutta koko ajan on pieni pelko, ettei kameralla ole siellä pohjalla erityisen turvallinen olo. Niinpä vihdoin sain hankittua kamerarepun. Niitähän olisi ollut tarjolla pilvin pimein, mutta jälleen kerran käytettävissä oleva budjetti asetti aika tarkat raamit ostokselle.


Reppu on Lowepro Photo Hatchback 22L AW ja ostin sen Verkkokaupasta nettihankintana. Ei se aivan punainen ole, kuten teksti antoi ymmärtää. Pikemminkin oranssi, mutta tykkään silti. Muina vaihtoehtoina olisi ollut ainakin sininen ja harmaa. Lueskelin asiakkaiden antamia arvosteluja ja pähkäilin, millaisia asioita painottaisin. Täytyy sanoa, että muutaman päivän pyörittelyn jälkeen olen aika tyytyväinen hankintaan.


Repussa on hyvät tilat itse kameralle ja objektiiveille. Väliseiniä voi siirrellä tai ottaa kokonaan pois. Lisäksi koko kameratila on irroitettavissa. Yllätys oli, miten reilu tila muille tavaroille (minulla pitää aina olla lyhyelläkin turneella vähintäänkin huulirasva, nenäliinoja, avaimet, kännykkä ja useimmiten myös kukkaro) löytyy repun yläosasta. Ja vielä suurempi yllätys on se, että jos ottaa pois alaosan kameratilan ja aukaisee ala- ja yläosan erottavan välipohjan tarrat, saa yhtenäisen ison tilan. Eli reppua voi käyttää myös muuhunkin, kuin kamerareppuna. Se monipuolistaa repun käyttöä merkittävästi. Repussa on myös pieniä sivutaskuja, jolloin tavarat on helpompi löytää.


Repun pohjasta löytyy erillinen sadesuoja, joka on nauhalla kiinni repun pohjassa. Näin se ei pääse katoamaan, vaikka sitä ei muistaisi kunnolla takaisin sulloakaan.


Se, mikä jäi mietityttämään, pysyykö jalusta kunnolla jommassa kummassa sivutaskussa. Ne ovat kyllä melko syvät ja tuo harmaa osa joustavaa kangasta, jonka yläreuna on kuitenkin aika napakka. Kameratila aukeaa käyttäjän selän puolelle, joten ihan helppo vorojen ei ole tehdä tepposiaan.

Vielä en ole reppua käytännön toimissa kokeillut, mutta se tapahtunee lähipäivinä. Aika kätsyltä se tuntuu näin kotioloissa hypisteltynä.