tiistai 29. toukokuuta 2012

Aamusella

Eilisiltana kirjoitin toisella koneella päivityksiä, jotka oli tarkoitus siirtää tänne blogiin. Niin vain kävi, että onnistuin kadottamaan koko tekstin. Mennyttä on turha murehtia, joten nyt vain kohti uusia juttuja.

Lämpimät päivät lienevät tältä erää hetkeksi ohi. Tänä aamuna mittarissa oli vajaa viisi astetta ja kolealtahan se tuntuu. Ukkokullalle tuumasin, että moinen lämpöaalto sai olon tuntumaan kesälomalaiselta ja vasta on toukokuu. Siihen Ukkokulta tokaisi, että siinä se kesä saattoi sitten ollakin. No, eiköhän noita lämpimiä päiviä vielä ole edessäkin.

Omenapuut ovat täynnä kukkia ja toivotaan, että pölyttäjät löytävät tiensä niihin. Tässä jokin sarvijaakko on saapunut tutustumaan valkeaan maailmaan. Myös juhannusruusussa on joitakin nuppuja. 

Unikoissa on  jo isot nuput, mutta ehkä viilennyt sää hidastuttaa niiden aukeamista.


Vaikka viime päivinä on tullut heiluttua lapion varressa, on aikaa riittänyt myös askartelulle. Kesä-heinäkuussa on paljon läheisten syntymä- ja nimipäiviä, joten kortteja on hyvä olla valmiina. Korttitehdas seilasi pihapöydän ja takkahuoneen pöydän väliä, kunnes eilen illalla korjasin pahvit, sakset ja muut tarvikkeet pois. Varastossa on nyt sen verran valmiita kortteja, että vähäksi aikaa riittää. Aina ei askartelukaan suju ja niinpä täytyy käyttää kaikki innostuneet hetket hyödyksi.

Päivä kutsuu arkisten tehtävien pariin. Toivottavasti tästä tulee kaikille hyvä päivä!