keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kylmää kuin syksyllä


Niin on taas kylmää kuin syksyllä. Kovin tämä suomalainen sää heittelehtii laidasta laitaan. Ehkä alle kymmenen asteen sateinen koleus tuntuu entistäkin ankeammalta päästyämme niin monen päivän ajan nauttimaan auringon paahteesta ja kesäisistä tunnelmista. Vaan vastahan on toukokuun loppu ja koko kesä vielä edessä. Kukatkin kukkivat pidempään. Kunhan sade loppuu, pääsen taas pihamaalle möyrimään. Eikä tarvitse jatkuvasti pysähtyä pyyhkimään hikeä otsalta ja silmälaseista. Kaikella on siis tässäkin tapauksessa hyvät puolensa.


Kiitos kaikille kommenteista, joita laitoitte keväisestä blogitaapamisesta kirjoittamiini teksteihin. Eiliseen Paula Ritanen-Närhen ihanaa puutarhaa käsittelevään postaukseen kävin myöhemmin illalla lisäämässä vielä linkit muiden blogitapaamisessa olleiden tyttöjen blogeihin. Samastakin kohteesta jokainen oli löytänyt omat kuvakulmansa ja kirjoittanut eri tavoin, joten kokonaiskäsitys blogitapaamisesta ja sen kohteista täydentyy vierailemalla useammassa blogissa.


Tervetuloa myös Riina ja Henrietta blogini lukijoiksi. Onkin tosi mukavaa lukea teidän blogejanne ja kommenttejanne nyt, kun olette mielessäni ihan tiettyinä henkilöinä. Sama pätee tietenkin myös muihin tyttöihin, joihin tapaamisessa tutustuin.
Taitaa tuolla minun tikkaita kiipeällä keijullani olla pikemminkin kissankellopuku, mutta silti sitä katsellessa tuli mieleen tämä vanha lastenlaulu:


Kun Ruusu ja Poimulehti kävivät nukkumaan,
niin kissankello kuiski tänä yönä juhlitaan.
Ne juhlat on suuret ja hienot jos valvot niin silloin näät
Ovat kaikki kutsuttuja ne on keijukaisten häät.

On morsian kaunein keiju orvokkipuvussaan
ja sulhasenaan yön prinssi usvaviitassaan.
Ja kun valkea hieno usva niitylle laskeutui
niin sirkat aloitti valssin joka tuulesta punoutui.

Oli kaikilla pienillä keijuilla kuunsäteet hiuksissaan.
Ja kauneimmat kastehelmet loistivat puvuissaan.
Ja rastas huilua soitti, ja myyrät tanssi niin.
Ja leppäkertut ja kirvat oli puettu parhaimpiin.

Kun aamulla aurinko nousi, oli juhlat päättyneet.
Vain Ruusu ja Poimulehti, nukkuivat yksikseen.
Mutta kaikki keijujen helmet, oli jääneet kukkasiin.
Ne kimalsi auringossa ja nauroi, nauroi niin.


Toivotan kaikille mukavaa viikonloppua pyhineen ja juhlineen. Mekin menemme Ukkokullan kanssa ystäväni nuorimmaisen valmistujaisiin. Poika suoritti yhteistutkinnon eli hän saa valkolakin ja valmistuu puuartesaaniksi.