keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Mahoniaongelmia

Mahonia - Mahonia aquifolium

Mahonia-vauva on selvinnyt talvesta ja vaikka ainoat kaksi lehteä ovatkin hiukan ränsistyneen näköisiä, on kasvi ihan elossa. Sen sijaan emokasvi ja sen kaveri ovat aivan harmaita. Vain alaosassa lehdet ovat vihreitä. Suurin osa harmaista lehdistä on rapissut pois ja näkyvissä on paljaita oksia. Pitääkö minun leikata oksat lyhyiksi tai peräti pensaat mataliksi niihin vehreisiin lehtiin saakka? Vai tekeekö mahonia uusia lehtiä tyhjiin oksiin? 


Ovaalipenkkiin olen istuttanut kuvassa mullasta tunkevaa kasvia, mutta kirjaaminen on jäänyt tekemättä. Kuolemaksenikaan en muista, mikä tämä on. Olisiko vuorikaunokki? Sitä ainakin sain viime kesänä tuppaan, mutta en ole aiemmin nähnyt vuorikaunokkia keväisessä oloasussaan.

Särkynytsydän - Dicentra spectabilis

Aamulla satoi hivenen lunta ja nyt vuorotellen vettä ja räntää. Onneksi maahan ei sentään jää valkoista kerrosta, joten edelleen tuntuu ihan keväiseltä. Tai no, joka kevät sitä lunta ja räntää sataa, joten kaipa se kuuluu suomalaiseen kevääseen.

Tulpuilla on tunkua valoon

Ukkokulta saapui hetki sitten peräkärrylastin kanssa ja kannoimme pihalle läjän puutavaraa. Vihdoin alan uskoa siihen, että terassille nousee uusi katettu pergolarakenne vanhan puutarhakatoksen tilalle. Katoksen kangas oli niin hapertunut, että vesi tihkui sen läpi. Katoksen metallirakenteet odottavat pihamaalla purettuina uusia ideoita. Mielessä muhii jonkinlainen kärhöseinämä, mutta katsotaan nyt. Pitäisi keksiä, mihin sellaisen sijoittaa.

Rohtoraunioyritti - Symphytum officinale

Eilen illalla tabletilta blogeja lueskellessani huomasin, että oman blogini ulkoasu käyttäytyi ihan kummallisesti. Tänään etsin syytä ja löysinkin. Lahden Pihapiiri-arpajaisia käsittelevään postaukseen kopioin pari kuvaa suoraan messujen mediasivustolta. Yleensä siirrän muualta otetut kuvat ensin joko Picasaan tai Photoshoppiin, jossa muutan kuvakoon omiin tarpeisiini sopivaksi. Nyt käyttämäni kuvat näyttivät itse postauksessa ihan normaaleilta, mutta sivupalkin "Suositut tekstit" -osiossa kuvat muuttuivat jättikokoisiksi ja sotkivat koko ulkoasun. Otin kuvat kokonaan pois ja laitoin kyseiseen postauksen siitä huomautuksen. Aina oppii uutta.


Nyt alkaakin tulla hoppu, sillä kohta pitää napata Juuso ikkunalaudalta ja viedä se naapurikylän eläinlääkäriin rokotettavaksi. Koppaan se ei tykkää mennä, mutta eläinlääkärille päästessä sitä ei taasen saa sieltä pois. Tietää kyllä, että taas joku vieras täti kiusaa sitä. 

Mukavia kevätpäiviä kaikille!