lauantai 9. huhtikuuta 2022

Riina Hifumi: Valkoisten kukkien lumo - klassikkoainesta

 

Monet puutarhabloggarit ovat jo oppineet tietämään, että keskuudessamme on yksi vankkumaton valkoisten kukkien rakastaja. Versoja Vaahteramäeltä -blogin Riina on postauksissaan esitellyt kaunista puutarhaansa, jossa toinen toistaan hienommat kasvit ihastuttavat. Nyt Riina Hifumilta ilmestyi upea teos "Valkoisten kukkien lumo", johon hän on koonnut runsaasti tietoa valkoisena kukkivista kasveista niin ulos kuin kodin sisätiloihin. Kirjassa ei myöskään unohdeta kasveja, joiden lehdissä on valkoista väriä.

Kirjan sisältö on jaettu selkeästi valkokukkaisten kasvien lisäksi myös valkoiseen kevääseen, syksyyn ja jouluun. Kuutamopuutarhakin kiinnostaa varmasti monia.

Kirjan kuvat ovat henkeäsalpaavan kauniita. Kolme kuvaa on tyttären Anna Hifumin ottamia, muut Riinan itsensä.  

Uunituoretta kirjaa tutkiessani on esitettävä kiitos myös Kati Oravalle, joka vastaa Riinan kirjan graafisesta suunnittelusta ja taitosta. Katin luovuutta olemme niinikään päässeet ihailemaan Oravankesäpesä -blogissa.

Valkoisten kukkien lumo -kirja on Riinan pitkäaikaisen haaveen toteutuma. Uskon, että tämä kirja löytää tiensä puutarhakirjojen aatelistoon. Se on heti ilmestyessään klassikko, jota katselee ja lukee mielellään kerta toisensa jälkeen.

Tämä kirja täynnä tietoa ja kaunista katseltavaa, on ihana lahja niin itselle kuin toisellekin.


Riina Hifumi: Valkoisten kukkien lumo, Readme 2022
ISBN 978-952-373-219-3