keskiviikko 2. elokuuta 2017

Synttäriarvonta


Blogini täytti kesäkuussa 6 vuotta ja samalla tuli 1000 postausta täyteen. Silloin piti järjestää synttärien tiimoilta arvonta, mutta niinpä vaan on siirtynyt ja siirtynyt. Arvontapalkinnot nököttävät työhuoneen pöydällä asiasta muistuttamassa ja nyt sitten laitan asian vireille.

Selailin blogini taivalta ja jonkin verran ote on muuttunut. Kuten niin monessa muussakin asiassa, oikean tavan ja tien löytäminen vie aikansa. Tekniikka on nyt paremmin hallussa, vaikka siinäkin työmaata edelleen riittää. Ihan kaikkia teknisiä kömmähdyksiä en sentään ota omaksi syykseni, vaan kyllä bloggerin toiminnassakin on välillä isoja ongelmia. Myös tekstinkäsittelyyn ja kuvien asetteluun toivoisin enemmän mahdollisuuksia. 

 
Tekstiä näköjään tuotan edelleen runsaasti, mutta nykyisin koitan sentään liittää kuvia mukaan enemmän, kuin alkutaipaleella. Monet eivät jaksa pitkiä jaarituksia lukea, minkä ymmärrän. Sanat ja tekstin tuottaminen ovat minulle tärkeitä ja blogini yksi päätarkoituksista on olla puutarhapäiväkirja, joten päätös blogini seuraamisesta jäänee lukijan vastuulle. Kaikkia ei voi eikä ole tarkoituskaan miellyttää. Jokaisesta lukijasta ja vierailijasta olen äärimmäisen iloinen ja kiitollinen. 


Sanottakoon tässä(kin) yhteydessä, että blogin myötä olen oppinut aivan valtavasti kasveista, kasvattamisesta, puutarhasta ja elämästä ylipäätään. Blogia voi toki pitää itseään varten, mutta parasta ja antoisinta tässä harrastuksessa on juuri vuorovaikutus ja vertaistuki. Toisten blogeja seuraamalla, niitä kommentoimalla ja omaan blogiin tulleiden kommenttien avulla tietoa on karttunut ja moni ongelma ratkennut. 

Ihmeellistä on myös se, miten avuliaita ja anteliaita kaikki puutarhablogien ihmiset ovat. Kukaan ei linnottaudu itsekkäästi omaan nurkkaansa, vaan mitä voidaan, se jaetaan. Oli sitten kyse kasvista tai tiedosta. Olen saanut tutustua moniin hienoihin ihmisiin. Joihinkin ihan kasvoista kasvoihin, toisiin taasen virtuaalisesti. Jokunen teistä asustaa jakotaimen tai lahjasiemenen merkeissä puutarhassani ja on siten usein mielessäni. 


Seuraan suurta määrää blogeja, lähinnä puutarhablogeja, mutta myös käsitöitä, askartelua, kissoja ja elämää ylipäätään. Kaikkiin postauksiin en mitenkään pysty aina kommentoimaan. En, vaikka kuinka haluaisin ja aihe kiinnostaa. Useimmiten luen postauksianne ja omaan blogiini tulleita kommentteja tabletilta ja tuskailen kommentoinnin kanssa kahden sormen taktiikalla. Virheitä tulee ja google tuppaa tekemään omia sanamuunnoksiaan nopeammin, kuin sanoja ehtii tarkastaa. Pitkien tekstien kirjoittaminen on hidasta ja hankalaa, mikä harmittaa, koska usein olisi kysyttävää ja sanottavaa enemmänkin.  

 
Joskus mielessä häivähtää tunne, että jokohan tämä blogielämän riittäisi. Se tunne haihtuu täsmälleen silloin, kun jonkun postauksen avatessaan näkee hienoja kuvia mielenkiintoisesta kasvista ja syventyy lukemaan bloggarin tarinoita. Lämmin ja sydämellnen kiitos jokaiselle ihanalle blogille ja bloggarille näistä kuudesta hienosta vuodesta. Mutta sitten siihen tärkeimpään eli arvontaan. 

Arvonnan palkintona on seuraavat kirjat, jotka kaikki ovat omiani ja joita minulla on kaksin kappalein.


Kati Jukarainen - Maria Kesänen - Hanna Sumari: Keittiöpuutarha, siemenestä lautaselle.
Readme.fi,  2016. 


Stig Palmgren: Puutarhan puut ja pensaat värikuvina.
WSOY, 1974. 


Merja Turunen & Sirpa Ylönen: Puutarhanhoito poropeukaloille
Into Kustannus Oy, 2017. 
Arvonnan säännöt:
  1.  Arvontaan osallistuvat kaikki, joiden kommentti on tullut la 19.8.2017 klo 24.00 mennessä. Suoritan arvonnan sunnuntaina ja onnettarena toimii Ukkokulta Juuson toimiessa virallisena valvojana. 
  2. Yhden arvan saat jättämällä kommentin tähän postaukseen. 
  3. Toisen arvan saat linkittämällä alla olevan arvontakuvan blogisi sivupalkkiin. 
  4. Henkilöt, jotka eivät ole blogini lukijoita, laittakaa kommenttiinne spostiosoite, jonne voin ilmoittaa mahdollisesta voitosta. 
  5. Arvonnan palkinnot postitetaan vain Suomeen. 
Kerrothan kommentissasi, monellako arvalla osallistut. Onnea!