maanantai 15. kesäkuuta 2020

Bloggeruudistuksen harjoittelua


Puutarhatouhujen ohessa olen harjoitellut bloggeruudistuksen parissa. Tässä vaiheessa on ollut vielä mahdollisuus palata vanhaan bloggeriin. Ilmoituksen mukaan uuteen bloggeriin siirtyminen tapahtuu kesäkuun aikana. Vanhat toiminnot löytyvät edelleen pääpiirteissään ja joitakin uusia toimintoja on tullut. 

Hetken ihmettelyn jälkeen postausten kirjoittaminen ja muotoileminen jo sujuu. Kuvien siirrossa toivoisin, että entiseen tapaan voisi ladata useamman kuvan samanaikaisesti, eikä nykyiseen tapaan yksitellen. Kuvien siirto vetämällä ei vain onnistu. Kuvat ilmestyvät postaukseen vieläpä kovin hitaasti. Ehdin jo miettiä, teinkö jotain väärin, kun kuva sitten läsähti näytölle. Saattaa olla, etten vain ole keksinyt oikeaa menetelmää.Lukuluettelossa on myös uudistus, joka on minusta hidastava elementti. Klikkaan lukuluettelossa haluamaani blogipostausta, jolloin siirryn toiselle ruudulle. Tällöin klikkaan tuon blogin osoitetta. Aiemmin olen klikannut useamman blogipostauksen "avaa uuteen ikkunaan/välilehteen" -menetelmällä ja käynyt sitten lukemassa ja kommentoimassa joukon blogeja. Selitän tämän ehkä monimutkaisesti, mutta minusta uudessa bloggerversiossa on liuta ylimääräisiä klikkauksia. Eilen huomasin bloggerin toimivan hiukan eri tavoin riippuen siitä, olenko pöytäkoneen vai läppärin äärellä.

Kultakuoriainen narsississa

Sinänsä uudistukset eivät ole kovin vaikeita, kunhan kärsivällisesti etsii toiminnot muuttuneesta näkymästä. Nopeasti ne oppii. Tekstinkäsittelyominaisuudet ovat edelleen aika kömpelöitä.

Kokeilkaa tekin ja kertokaa huomioitanne. Kaikki vinkit ovat aina tervetulleita.
Mukavaa alkuviikkoa ja juhannukseen valmistautumista kaikille!