torstai 20. joulukuuta 2012

Joulun alla avautumista

Sain Konnadonnalta oheisen tunnustuksen, johon vastataan kertomalla itsestä kahdeksan totuutta.

 


Koska nyt on joulu aivan ovensuussa, kerronkin jouluisia totuuksia eli

  1. Olen isäni tapaan jouluihminen eli useimmat jouluhömpötykset kuuluvat tähän juhlaan ja niihin valmistautumisen aloitan marraskuun lopulla yleensä joulukorttiaskartelulla. Olennaisinta joulussa ovat: joulukuusi, jouluiset ruoat ja kodin koristeleminen jouluiseksi.
  2. En erityisemmin välitä joulukinkusta, vaan korvaan sen mieluummin kalkkunafileellä ja kalaruoilla.
  3. Teen joka jouluksi riisipuuron sijaan Viktorian kiisseliä, jonka tärkeimpänä ainesosana on jäähdytetty riisipuuro. Puuroon lisätään vatkattu kerma ja mausteita. Kiisseli on ehkä hiukan erehdyttävä nimi, sillä enemmän on kuitenkin kyse puuroakin kiinteämmästä jälkiruoasta, joka meillä nautitaan mansikkasoseen kanssa. Mansikkasoseen laitan lasiseen astiaan, jota lapset nimittävät kukkavaasiksi.
  4. Ihmettelen aina lehtien juttuja siitä, kuinka joulun pitkinä pyhinä on aikaa levätä ja seurustella ystävien kanssa ja kaivautua uuden torkkupeiton uumeniin lukemaan joululahjakirjoja. Kyllä joulu on tavallisessa perheessä paljolti sitä samaa keittiössä hääräämistä ja astioiden koneeseen tunkemista. Eikä läheskään kaikilla ole mahdollisuus pitää töistä ylimääräisiä lomapäiviä. Jouluaatto, joulupäivä ja Tapaninpäivä, siinä on vain yksi vapaapäivä enemmän kuin tavallisessa viikonlopussa. Lisäksi joulu on meidän kulttuurissamme hyvin vahvasti perheen juhla, jolloin ystävien tapaaminen ei ole niinkään helposti järjestettävissä.
  5. Joulu tuntuu jotenkin enemmän joululta silloin, kun läsnä on pieniä lapsia. Lapset uskovat joulupukkiin, menevät ihan sekaisin lahjoista ja laulavat iloisia lauluja kainostelematta. Aikuisten joulussa on usein hiukan teennäisyyden makua.
  6. Jouluna syön suklaata kaloreita laskematta erittäin hyvällä omallatunnolla (muulloin syön sitten sillä huonolla omallatunnolla). 
  7. Vuosien ajan minulle on riittänyt lahjaksi kulloinenkin Finlandia-palkinnon voittanut kirja. Yritän saada aikaan muutosta, että aikuiset eivät ostaisi laisinkaan lahjoja tai jokaiselle vain yhden. Kaikilla on jo niin paljon tavaraa ja jouluna on muutenkin paljon rahamenoja. Henkilökohtaiset lahjat voisi erinomaisesti keskittää vaikka syntymäpäiviin.
  8. Niin paljon kuin joulusta tykkään, yhtä nopeasti siihen kyllästyn. Joulun jälkeen päivä alkaa nopeasti pidetä ja silloin tuntuu, että kaikki punavihreät kullankiilteiset koristeet ovat kovin tunkkaisia ja ne on pikapikaa pakattava kellariin odottamaan jälleen seuraavaa joulua.
Ohjeiden mukaisesti tämä tunnustus tulee jakaa eteenpäin kahdeksalle blogille, jotka sitten puolestaan kertovat itsestään kahdeksan totuutta ja laittavat tunnustuksen eteenpäin kahdeksalle blogille.
 
Koska jokaisella taitaa olla kiireitä jouluvalmistelujen kanssa, ehdotan, että tunnustuksessa kerrottaisiin jouluisia asioita, mutta vain, jos siihen on itse kullakin aikaa ja halua. Tunnustuksen saa ottaa myös ilman velvollisuuksia.
 
Nuo kahdeksan blogia ovat: