keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kiitos Suvikummun Marjalle paketista


Vihdoin ehdin postiin noutamaan Suvikummun Marjan lähettämän paketin, joka sisälsi silmukilpailun palkinnon eli tuon Linnut äänessä -kirjan ja aivan ihanat polvimittaiset sukat. Ukkokulta käski heti laittamaan sukat jalkaan, mutta enpä raaskinut moisia ihanuuksia kiskoa likaisiin varpaisiini vaan säästin kokeilun myöhemmäksi. Olin nimittäin koko päivän reissussa ja kotiin palattuani oli ihan pakko mennä ensimmäiseksi kastelemaan kesäkukkia. Lämmin sää ja useamman päivän jatkunut navakka tuuli oli kuivattanut ruukkujen ja kukkalaatikoiden mullat koppuroiksi. Niinhän siinä sitten kävi, että unohduin kastelukannujeni kanssa muutenkin silmäilemään pihamaata, eikä asu ollut paras mahdollinen esimerkiksi kasvimaalla touhuamiseen. Miten sitä aina uppoutuukin puutarhaan, vaikka tarkoitus olisi vain pikaisesti käydä toimittamassa jokin pieni juttu.


Taitaa olla meikäläisellä pikkuisen stressiä, kun kahden tunnin yöunien jälkeen heräsin pohtimaan puutarhajuttuja. Enpä usko, että viime aikojen valvominen johtuu liiasta rehkimisestä puutarhassa vaan pikemminkin siitä, etten muilta menoiltani pääse tekemään edes pakollisia pihatöitä puhumattakaan uusien juttujen kehittelemisestä. Onneksi meillä on tämä työhuone, jonne voi tulla naputtelemaan tietokonetta häiritsemättä Ukkokullan unia. Jonkin verran tässä pöydällä on nyt Juuson karvoja, sillä sen piti saada päivän rapsutussessionsa heti aamuyön sarastaessa. Viis siitä, että mamma olisi lukenut sähköpostia ja digilehdeä. Juusohan ei tietenkään suostunut makaamaan missään pöydänkulmassa vaan reteesti ihan kunnolla ruudun ja hiiren edessä.


Facebookia käyttäville vinkiksi: käykää katsomassa Srömssien elukoita. Siellä on mainioita kuvia ja juttuja ihmisten lemmikeistä. Yllättävän paljon itse asiassa kissojen touhuiluja, mutta myös monenlaisia muitakin eläimiä.


Taitaa muuten uintiajat olla piakkoin käsillä. Ajoin eilen pienen lammen ohi ja siellä oli laituri täynnä poikia hyppimässä veteen. Ei se ihan tavallista toukokuun lopun toimintaa ole näillä leveysasteilla. Keski-Euroopassa on kärsitty koleudesta ja kaatosateista ja meillä pohjoissuomalaisiakin hellii helteet. Joskus näinkin päin.

Kohta soi herätyskello, joten täytynee mennä painamaan nappi alas, ettei Ukkokulta vielä heräisi. Pian on lähdettävä viemään isää kaihileikkaukseen, joten päivän ohjelma on sitä myöten selvä.