tiistai 12. huhtikuuta 2016

Pika-arpajaisissa liput Pihapiiri-messuille Lahteen

Muokattu 20.4.2016: Poistin tästä postauksesta netistä lainatut Pihapiiri-messujen kuvat, koska jostain syystä ne sekoittivat sivupalkkini täysin.
Between

Suomi on sen verran suuri maa, ettei kaikilla ole mahdollisuus matkata pääkaupunkiseudun messuille. Siksi onkin mukavaa, että myös puutarhamessuja järjestetään eri paikoissa ja niiden ajankohta on porrastettu siten, että halutessaan voi reissata katsomassa vaikka kaikkien puutarhamessujen annin.

Sain arvottavaksi kahden hengen lippupaketin Pihapiiri-messuille Lahteen 22.-24.4.2016.
Messujen juontajana ja kasvona toimii tuttu hortonomi ja puutarhuri Paula Ritanen–Närhi.

Pihapiiri – messut on jokavuotinen odotettu kauden avaus viherpeukaloille, pihan ja puutarhan rakentajille sekä kaikille kesäihmisille ja elämännautiskelijoille. Tapahtuma esittelee kattavasti puutarha-alan tuotteita sekä palveluita ja tarjoaa runsaasti ideoita koti- ja mökkipihalle, terassille tai parvekkeelle. Pihapiiri -messuilla pääset keräämään kevään ensimmäiset taimet, siemenet ja sipulit sekä tekemään parhaat pihahankinnat! Vinkkejä omaan koti- tai mökkipihaan voi messuilta hakea mm. Kesäiset pihamiljööt -teema-alueeltaIdeapihat -yleiskoristelualueeltaKevään kaunein terassi – näyttelystä sekä Kukkakauppiaiden kevätnäyttelystä.


Koska messut ovat jo aivan pian, arvonta-aika on varsin lyhyt. Osallistut arpajaisiin jättämällä kommentin perjantai-iltaan 18.4. klo 21 mennessä. Jokainen voi osallistua yhdellä arvalla. Mikäli et ole blogini lukija tai kommentoit anonyyminä, laita kommentiin esimerkiksi sähköpostiosoitteesi.

Nyt vain hyvää arpaonnea ja aurinkoisia kevätpäiviä toivottaen.


Juuson kanssa pihamaalla


Aika hyvä naamiointi. Meni hetki tajuta, että viereisen puskan lomassa kurkkii ihka oma katti. Mitä lie näkee, kun noin intensiivisesti jotain katselee.


Ehkä Juuso odotti, että mamma poistuu sen reviiriltä. Sisälle päästyäni vilkaisin ikkunasta ja siellähän kissa makaa onnellisena auringossa kellien taponlehtipatjalla. Viittä vaille, ettei valinnut päiväunipaikakseen suikeroesikkomätästäni, jonka selviytymisestä olen ollut viime päivät niin otettu. 

Tästäpä muistuikin mieleeni, että täytyy tilata Juusolle rokotusaika ja laittaa punkkiöljyä sen niskaan. Niin ja se matolääkekin on muistettava tuikata sen suuhun.


Pihalla tuli touhuttua monenlaista, mutta vielä ennen sisälle tuloa oli ihan pakko käydä levittämässä alapihan portaihin jumittunutta lumimassaa. Nopeasti tuo helikopterikentäksi kutsumamme läjä on kutistunut. Varsinkin, kun tietää sen olevan hyvin tiivistä, yläpihan käytäviltä kolattua lunta. 


Jotta lumikuva ei piirtyisi viimeiseksi verkkokalvollenne, laitetaan tähän kuva tuoksuköynnöskuusaman keväisestä olomuodosta. Syksyllä osa sen pitkistä oksista näytti hyvin kuivilta ja tuossa jo tuumasin, josko ryhtyisin niitä lyhentelemään. Vaan annanpa nyt olla ja katson, mikä osuus puhkeaa lehtiin ja mihin ei tule eloa laisinkaan. Eipä kannata näiden kanssa kiirehtiä.