torstai 10. kesäkuuta 2021

10 vuotta täyteen tänään

 

Istun tässä, ihmettelen
kuinka nopeasti aika kuluu:
viinin pinta laskee pullossa,
lumi sulaa, ruoho kuihtuu,
lapset lähtevät maailmalle,
radion konsertti loppuu.
Sinä siinä vierelläni,
ethän mene koskaan pois.

- Kai Nieminen -

 
10 vuotta sitten mietin ääneen, miten saisin yhdistettyä puutarhapäiväkirjan ja valokuvat. Oman bloginsa tuolloin aloittanut kummityttöni ehdotti, että alkaisin minäkin kirjoittaa blogia. Sain häneltä hyviä ohjeita, joiden avulla pääsin alkuun.

Blogimatkaani on sisältynyt paljon uuden opettelemista ja oppimista. Hienoja kohtaamisia ja välillä myös vastoinkäymisiä. Kesti aikansa löytää oma sävel, oma tyyli. Jonkin aikaa sain kulkea blogitaivaltani aika yksin, kunnes tulin löydetyksi.

Tulipa Foxtrot
 

Blogielämä on avannut minulle aivan uuden maailman. Rakkauteni puutarhaan ja kasveihin on saanut siivet, eikä liitelylle näy loppua. Olen tutustunut ihaniin, mielenkiintoisiin ihmisiin. Niin kasvokkain kuin virtuaalisesti. Tieto puutarhan rakentamisesta ja hoitamisesta on karttunut valtavasti. Moni blogiystävien esittelemä kasvi on saanut paikkansa minunkin puutarhassani. Tiedän ja tunnistan yhä enemmän erilaisia kasveja. Blogi on osoittautunut erinomaiseksi keinoksi yhdistää puutarhaharrastus ja valokuvaaminen. Siitä on väistämättä muodostunut tärkeä puutarhapäiväkirja, johon tulee usein palattua. 

Blogia voi ja saakin kirjoittaa itselleen. Parasta se on silloin, kun saa jakaa kuvat, tarinat, kokemukset, ideat ja kysymykset toisten puutarhaihmisten kanssa. Silloin saa enemmän tai ainakin yhtä paljon kuin antaa. Se on vertaisuutta parhaimmillaan. Puutarhan puhuminen on yhteinen kieli, jonka avulla kuilujen yli rakentuu vankka silta.

Tulipa Purissima

Puutarhablogeissa vallitsee toisten kunnioitus, aito välittäminen ja halu auttaa toisia. Somemaailman negatiiviset ilmiöt eivät ole pesiytyneet puutarhaihmisten keskuuteen. Yhden ilo on kaikkien ilo.

Ilman teitä, ihanat puutarhaihmiset, en olisi 10 vuotta jaksanut blogia kirjoittaa. Ilman kommenttejanne, ilman aktiivista osallisuuttanne puutarhapäiväkirjassani olisi tyhjiä sivuja. Kiittääkseni teitä arvon seuraavat palkinnot:


1. palkinto: Linda Peltolan "Viherpuutarha, julkaisuvuosi 2021"


2. palkinto: Mari Mörön "Kukkasillaan, julkaisuvuosi 2020"

3. palkinto: Merja Ojanperän mallin mukaan kutomani Helmi Orvokit

Tulipa Curly Sue

Arvonnan säännöt:

  1. Jokainen arvontaan osallistuva saa tasapuolisesti yhden arvan.

  2. Palkintoja voivat tavoitella kaikki blogini lukijoiksi kirjautuneet. Mikäli et ole lukija, voit liittyä oikeasta sivupalkista.

  3. Arvontaan osallistuvat kaikki, joiden kommentti on tullut ke 17.6.2021 klo 24.00 mennessä. Suoritan arvonnan torstaina.

  4. Ilmoitathan kommenttisi yhteydessä s-postiosoitteesi, jonka välityksellä pyydän postiosoitteen palkinnon lähettämistä varten.

  5. Arvonnan palkinnot postitetaan vain Suomeen.

  6. Mikäli en tavoita 30.6. mennessä jotakuta voittaneista, ko. arpa menee arvonnassa neljänneksi tulleelle.
Tulipa Carneval de Nice

Toivotan kaikille onnea arvontaan!

Tulipa Texas Flame

Yhdessä kukimme kauniimmin,
ystävä, yhdessä.
Syttyvät värit hennotkin
toistensa lähellä.

Yhdessä kukimme kauniimmin
Valo on yhteinen.
Samassa mullassa kasvamme
imien voimaa sen.

Yhdessä kukimme kauniimmin.
Kukaan ei varjoon jää.
Valvomme toistemme vierellä
keskellä pimeää.

- Anna-Mari Kaskinen -