lauantai 1. joulukuuta 2018

Joulukauden avaus


Kenties tontut ovat jo pitkään hiippailleet ikkunoiden takana, mutta tänään, joulukuun ensimmäisenä päivänä punanuttuisten tarkkailijoiden aktiivisuus lisääntyy merkittävästi. Ei siis kannata ihmetellä, jos pihoilta ja pergoloista kuuluu outoja ääniä ja töppösten töminää.


Marraskuun alussa olin jo hiukan huolissani, kun joulukorttityömaa ei ottanut käynnistyäkseen. Pienen ikäni olen lähettänyt nipun joulukortteja ja nyt jo vuosia itse tehtyjä. Omin käsin askarrellut kortit ovat ihania saada ja kiva niitä on tehdäkin. Kunhan kelvollinen idea jostain omaan päähän tupsahtaa. Kun lähettää vinon pinon kortteja, on helpointa tehdä kaikista samanlaisia. Pystytin korttituotantolinjan työpöydälleni pari viikkoa sitten ja nyt on kortit kuorissaan postimerkkejä ja postitusta odottamassa.


Vuosi sitten 100 % outdoor -blogin Kati oli askarrellut kauniita helmikoristeita. Vinkistä innostuneena kiertelin kauppoja, mutta sopivia helmiä oli vaikea löytää. Ehkä muutkin olivat päättäneet askarrella helmistä tähtiä. Joulun jälkeen eräässä kaupassa näin helmiä ja askartelin niistä tähtiä. Valmiit helmitähdet ovat odottaneet laatikossa, josta ne muutama päivä sitten kaivoin esiin. Ehkä askartelen vielä muutaman lisää. 

 
Ystävän tekemä joulukalenteri on jokavuotiseen tapaan jälleen nostettu paikalleen. Lasten ollessa pieniä, namupusseja sai yhtenään täyttää, vaikka oli sovittu vain yksi namu päivää kohden. Nykyisin pussukat ovat täysiä ihan jouluaattoon saakka.


Pari päivää tuuli on puhaltanut sellaisella voimalla, että kaikki pihallakin lentää vaakasuorassa. Kynttilät, tasku- ja otsalamput on kaivettu esille, sillä usein myrskytuulet katkaisevat meiltä myös sähköt. Vielä niin ei ole tapahtunut ja toivotaan, ettei tapahdukaan.

Sytyttäkää kynttilöitä iloksenne. Mukavaa joulunalusaikaa kaikille!