maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kamat kiertoon


Olo on yhtä räjähtänyt, kuin kollaasin tulpuilla. Ihan vain siksi, että innostuin omatoimiseen KonMarittamiseen eli tyhjentämään paikkoja ylimääräisestä tavarasta. Jo aiemmin talvella vein vaatteita ja kippoja ja kuppeja kirpparille. Sen, mikä ei siellä mennyt kaupaksi, lahjoitin SPR:n Konttitorille. 

Vaikka jo pidempään ole melko systemaattisesti karsinut tavaraa, sitä edelleenkin riittää. Isossa talossa on paljon säilytystilaa, eikä mikään niistä tyhjillään. Laatikoita ja kaappeja läpikäydessäni olen ihmetellyt, mihin tarkoitukseen kaikki purkit ja putkilotkin olen tallettanut. Kaipa jossain takaraivossa on ajatus siitä, että yhtä sun toista voi tarvita vaikka askartelussa. Totuus on kuitenkin, että suurin osa lojuu vuodesta toiseen varastoissa ja parhaimmillaankin tulee vain siirretyksi taaemmaksi uusien säilytettävien tieltä.


Kirpparimyyntiä varten joutuu tekemään aikamoisen homman tavaroiden laputtamisessa ja hinnoittelemisessa, joten tällä kertaa aion lahjoittaa käyttökelpoiset tavarat paikallisen mielenterveysyhdistyksen kevätkirpparille myytäväksi.

Vielä on lukuisa joukko laatikoita ja kätköjä, jotka täytyy käydä läpi. Siinä ohessa lähtee kierrätyspisteeseen pahvia, kartonkia, lasia, metallia, lehtiä ja jos jonkinlaista sälää. Eikä kaatopaikkakaan osatta jää. Jokohan tästä kierroksesta oppisin harkitsemaan tarkemmin kaupan hyllyjen äärellä, ettei ihan kaikkea tarvitse omaan kotiin ostaa. Toivotaan niin.


Sen verran aikaa tähän myllerrykseen menee, että vaikka iltasella postauksianne ja kommenttejanne käynkin lukemassa, en ehdi pahemmin itse keskusteluihin osallistumaan. 

Nauttikaa kaikki keväästä. Mukavaa alkavaa viikkoa ihan kaikille!