keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Bloggaajailta Marketanpuistossa


Sateinen kevätilta kului eilen sukkelaan yhdessä muiden puutarhasta innostuneiden kanssa Espoon Marketanpuistossa järjestetyssä bloggaajatapaamisessa. Koolle kutsujana toimi Kotipuutarhalehti yhteistyökumppaneidensa Kekkilän, Ruduksen, Tikkurilan ja Tahvosten kanssa, joista kullakin oli kiinnostava ja informatiivinen esittelynsä tilaisuudessa. Illan juontajana toimi Kotipuutarhalehden päätoimittaja Maija Stenman.


Huvila&Huussi -ohjelmasta tuttu Puutarhaetsivien Tanja Nieminen kertoi meille puutarhan trendeistä ja suoritti oikeaoppisen puunistutusnäytöksen, jossa varmasti jokaiselle läsnä olleelle tuli selväksi, missä viimeisen tutkimustiedon mukaan sijaitsee puun aivot. Eivät suinkaan latvuksessa eikä juuristossa, vaan puun varren ja juuriston yhtymäkohdassa, juurenniskassa. Kunhan ehdin ja sade hellittää, aion lähteä pihamaalle katsomaan, millaisiin syvyyksiin omien, hiljan istuttamieni koristeomenapuideni aivot olen kätkenyt.

Puutarhaetsivä Tanja Nieminen

Asiaosuuden lisäksi tarjolla oli pientä purtavaa ja mahdollisuus jutella muiden bloggareiden kanssa. Sateenvarjo haittasi sen verran tutustumista, että moni blogeista tuttu ihminen jäi moikkaamatta. Muutama jo ennestään tuttu oli paikalla ja jotkut blogit saivat viimein konkreettisen henkilönsä.


Marketanpuistossa olen käynyt lähes joka kesä. Ensimmäiset kerrat jo silloin, kun se ei ollut nykyisenoloinen näyttelyalue. Aikanaan siellä oli myös pari hevosta, porsaita ja muistaakseni kanojakin, joita käytiin lasten kanssa kesäisin katselemassa. Puistossa kannattaa käydä useamman kerran kesässä, jos siihen vain on mahdollisuus, sillä monipuolinen kasvillisuus takaa kauneutta keväästä syksyyn. Lauantaina 23.5. puistossa on perinteiset puutarhamarkkinat.


Mukavan illan päätteeksi saimme kaikki ihanan puskan eli Ruusuherukan, jota muutamissa blogeissa olen käynyt ihastelemassa. Olisipa viikonvaihteessa sen verran sateetonta, että pääsisin sen maahan kaivamaan.


Ihan alkoi kotiinajaessa huvittamaan, kun mietin näkemiäni tuttuja kasvoja. Aivan kuin olisi iäisyyden jotkut henkilöt tuntenut, vaikka ei ole koskaan heitä livenä edes nähnyt. Puutarha ja kasvit ja luonto ovat ihania asioita, sillä ne yhdistävät hyvinkin erilaisia ihmisiä tiiviimmin kuin moni muu asia tässä elämässä ja maailmassa.

 
Kiitos kaikille illan järjestäjille ja läsnä olleille bloggaajille. Niillekin, joiden moikkaaminen siinä sateisessa hötäkässä jäi tekemättä. Oli mukavaa ja ilta loppui ihan liian nopeasti.