perjantai 22. maaliskuuta 2019

Arpajaisiloa


Voitin Hiidenkiven puutarhassa/Minnan 1-vuotisarpajaisissa ruotsalaisen puutarhatoimittaja Agneta Ulleniuksen "Keittiöpuutarhurin käsikirjan". Olen onnettaren suomasta voitosta iloinen. Varsinkin, kun hyötykasviviljely ei ole vahvuuksiani ja kaikki tieto on tervetullutta. 

Kirja kattaa tavallisimmat keittiövihannekset. Teksti on selkeää ja helposti luettavaa. Toistaiseksi olen ehtinyt vasta selailla ja maistella lyhyitä otteita. Kirja odottaa nyt olohuoneen pöydällä syvällisempää paneutumista, joka on jo aivan lähellä.


Saatteeksi kirjan väliin Minna oli sujauttanut pussillisen pioniunikon siemeniä. Iloinen yllätys ja niin kauniiseen, itse tehtyyn pussiin pakattuna. Tässäpä erinomainen kikka ilahduttaa puutarhaystäviä vaikkapa nimipäivän merkeissä. Siemenpussi mahtuu hyvin kirjekuoreen. 

Mikäli et ole vielä tutustunut Hiidenkiven puutarhassa -blogiin, suosittelen sitä sinulle lämpimästi.


Vaihtelevista säistä huolimatta kevään saapuminen etenee omaan tahtiinsa. Pari päivää sitten löysin punaisen palluran kurkistamasta jäähileisen lumen keskeltä. Raparperihan se siellä kurkottaa kohti alkukesän kasvua. Me puutarhurit voimme toki olla malttamattomia, mutta kyllä kasvit ja linnut tietävät, milloin on aika herätä. 


Torstaiaamuna kuulin kevään ensimmäisen mustarastaan lurituksen. On se vaan niin kaunis ja odotettu ääni. Tuli ihan kyynel silmään laulua kuunnellessa.


Mukavaa viikonloppua kaikille!