keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Sopiva sää

Jostain syystä en saa liitettyä tekstiin ainuttakaan kuvaa. Täytyy tutkia, mistä johtuu.

Eilinen päivä oli sään puolesta sopiva puutarhatöille. Ensi töikseni leikkasin pitkähköksi venähtäneen nurmikon. Ilahduin, kun laikkukohtiin oli jo kasvanut uutta nurmea. Kenties loppukesästä pureudun muihin sammaloituineisiin kohteisiin uudella tarmolla. Sammaleen poisto pelkällä lihasvoimalla oli aika työlästä, mutta näköjään se kannattaa.

Kun nurmikko oli siististi leikattu, siirryin trimmaamaan tienvieren ojia. Siellä rehottaa vuohenputki ja voikukat. Jollei niitä pidä kurissa, kasvaa kohta meidänkin pihassa enimmäkseen noita rikkaruohoja. Kenties olisi ollut terveellisempää laittaa pitkät housut, sillä shortseissa paljaisiin sääriin sattui ikävästi, kun trimmeri sinkoili pikkukiviä melkoisella voimalla.

Kunnon siivousurakan päätteeksi haravoin vielä hiekkakäytävät ja nyhdin jopa muutaman rikkaruohon kulkiessani kukkapenkkien ohi. Pihakoivusta tulee uskomattoman paljon roskaa ja tämän kesän tuulisina päivinä myös kuivuneita oksia. Ymmärrän nyt, miksi hautausmaiden hiekkapäällysteisiä kulkuväyliä haravoidaan niin ahkerasti; kivituhkan alle laitetusta maanrakennuskankaasta huolimatta hiekalla alkaa varsin nopeasti kasvaa kaikenlaista vihreää. Kenties ihan kauniitakin kasveja, mutta totisesti väärässä paikassa.