tiistai 2. huhtikuuta 2019

Pikkuinen rinsessa ja arvontamuistutus

Lumikello - Galanthus nivalis

Niin vain minunkin pihassani lumikello ilmaantui mullasta. Peräti kolmen yksilön voimalla. Siinä on toki vielä matkaa kunnon lumikellopöheiköksi, mutta iloinen olen näistäkin rinsessoista.


Yksi kolmesta rinsessasta on ujoa sorttia ja odottelee auringonpaistetta avautuakseen. Ehkä minun olisi pitänyt leiriytyä ympäri vuorokauden hänen korkeuttaan vahtimaan, mutta ikävä on vesisateessa kylmässä maassa makailla. Jos haluaa ilman yleisöä aueta, se hälle suotakoon.


Piipoissakin on hauskoja muotoja ja sävyjä. Näiden pitäisi olla Sunlover-tulppaaneita.


Kaksoset vaiko rakastavaiset? Mukavampi on multamaailmasta valoon kaverin kanssa ponnahtaa. Nojata kaveriin tukea ja rohkeutta saadakseen.


Meillä taasen on kiire kasvuun ja kukkimiseen. Siis pois tieltä jäät ja kukkien lehdet.


Aurinkoisessa rinteessä ollaan jo pidemmällä. Krookusten kukat ovat ponnahtamaisillaan auki. Ehkä ovat jo aurinkoisina hetkinä avautuneetkin. Toivottavasti pihamaalla säännöllisesti vieraileva rusakko ei popsi näitä välipalakseen. Niin on käynyt ennenkin.


Jouluruusulle voisi myöntää sinnikkyyden ja kylmäpäisyyden ansiomerkki. On siinä varmasti tekemistä tuottaa nuppuja hangen ja jään alla saadakseen ne eneimmäisinä esille. Minä kun pelkäsin nämäkin viime kesän kuivuudessa kokonaan menettäväni ja niin ne vain nousevat tänäkin keväänä minua ilahduttamaan.


Entäs tämä jouluruusu sitten! Koko talven se on saanut hangen uumenissa sietää lintujen siemenpommitusta. Siitä huolimatta sen nuput nousevat moisesta rytökasasta kevättä katselemaan. Kuvaamisen jälkeen rapsutin varovasti pahimmat siemenkeskittymät pois ja ripottelin päälle multaa. Heti on paremman näköistä.

Leppäkertut ovat heränneet. Näin niitä useita.

Varauduin syksyllä multatarpeeseen ostamalla kellariin pari multasäkkiä. Toinen niistä on jo käytetty taimien koulimiseen. Lähipäivinä aion tilata multaa suursäkissä. Sille on nimittäin pian käyttöä moneenkin tarpeeseen, mutta erityisesti tähän aikaan keväästä katemultana. Kukkapenkit ovat ilman lintujen siemeniäkin siivottoman näköiset. Kevyesti multaa penkkeihin ripottelemalla saa näkymiä kätevästi kaunistettua ja samalla kaikki lehdet ja karikkeet jatkavat maatumistaan. Piipot ja kasvien versot jaksavat hyvin ponnistaa mullan läpi, kunhan sitä ei kasapäin laita.


Muistutus Lahden pihapiirimessulippujen arvonnsta!

Kiinnostaisiko sinua Lahden Pihapiirimessut. Arvon 12.4. kaksi lippua messuille ja arvontaan pääset täältä. Onnea kaikille arvontaan!