sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Sinivalkoista -haaste

Yksi kylän kolmesta järvestä 26.3.2019
 

Kottikärryn kääntöpiiri -blogin Päivi laittoi minulle Sinivalkoista -haasteen. Haasteesta on tullut jo perinne juhlistaa lähestyvää Suomen itsenäisyyspäivää. Haasteen on laittanut liikkeelle Puutarhahetki - suurien unelmien puutarhablogin Tiiu ja ideana on löytää kuvia, joissa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa.

Syyssahrami 29.1.2020

Mikäs sen suomalaisempaa, kuin sininen taivas, kesäinen järvi tai valkea lumi. Näitä kaikkia elementtejä löytyy monesta muustakin maailman maasta, mutta meille niistä on tullut isänmaan symboleita.

Clematis alpina - Alppikärhö 24.2.2020

Minä juoksentelen metsissä, pelloilla ja puutarhassa kameran kanssa ilman sen hienompia esteettisiä kuvakulmia. Kauneutta kyllä näen ja arvostan, mutta sen valokuvaan sommittelemisessa on vielä oppimisen matkaa.

Galanthus elwesii - Lumikello 4.4.2020

Niinpä saatte katsella näitä yksittäisten kukkien ja ilmiöiden kuvia. On se vaan kumma, että valkoista tai sinistä etsiessä arkistoista nousee esiin punaisen sävyt ja useita keltaisiakin. Ehkä pitäisi laittaa liikkeelle punaista ja keltaista -haaste, johon kirjoittaisi pikkuruisilla kirjaimilla, että tarkoitus onkin etsiä sinisiä ja valkoisia. Josko arkistot tulisivat näin salaa huijatuiksi ja esiin ampaisisi kattava joukko toivottuja värejä.

Iris 'Harmony' - Kevätkurjenmiekka 7.4.2020

Eksyin taas tapani mukaan sivuraiteille. Tämän haasteen ideana taisi olla juhlistaa kotimaamme itsenäisyyspäivää. Haaste on oikeastaan aika vaikea toteuttaa, kun valtaosa kuvista on puutarhaan ja kasveihin liittyviä kesäkuvia, jotka meidän itsenäisyyspäivän aikaan ovat muisto vain. Toisaalta kuva-arkiston selaaminen on nautinnollinen paluu valoon, lämpöön ja väreihin.

Scilla 9.4.2020

Itsenäisyyspäivänä voi perinteisen Ellen Svinhufvud -kakun sijaan syödä oman puutarhan punaherukoista valmistetulla hyytelöllä kruunattua savukalkkunaa. Iltapäiväkahvin kera maistuu pakastimesta otettu Maisemakahvilan raparperipiirakka, jossa pääosaa näyttelee niiinikään oman puutarhan antimet eli raparperi tietenkin.

Kevätkirjotähdet ja Harmony-kurjenmiekat 9.4.2020

Lapsuudenkodissa ikkunalle sytytettiin tasan kello 18 kaksi kynttilää. Silloin ei ollut patterikynttilöitä, vaan kaksi valkoista antiikkikynttilää. Niitä sitten vahdittiin tarkasti, ettei ohi pyyhältävät pikkuveljet vahingossa heilauttaisi verhoja palaviin kynttilöihin.

Scilla forbesii 'Alba' - Kevätkirjotähti 14.4.2020

Tänä päivänä sytytän oikeat kynttilät ulkona oleviin lyhtyihin. Toinen niistä roikkuu pergolassa ja toinen Pikkupuutarhan kärhökaaressa, jotta eivät aiheuta tulipalovaaraa mihinkään. Ikkunalaudoilla on jo kyntteliköt ja pihatuijissa valosarjat, joten enempää kynttilöitä itsenäisyyspäivä ei tarvitse.

Kurjet 18.4.2020

Itsenäisyyspäivää ei meillä mitenkään erityisesti juhlita.  Yleensä se on ollut pyhäpäivä, jolloin monet suomalaiset asettautuvat illalla television ääreen katsomaan loputonta kättelyruljanssia ja porukan auhtutumista presidentin linnaan. Onhan se kiva ihastella kauniita pukuja ja komeita pariskuntia, mutta yhtään ei harmita, vaikka tänä vuonna kättelyseremonia jää väliin.

Lumiset lemmikit 15.5.2020

Luultavasti viimeistelen pari Suvikumpu -blogin Marjan ohjeella tekemääni hedelmäkakkua ja leivon yhden taatelikakun. Askartelen kakkuihin nimilaput ja käärin ne kauniiksi lahjapaketeiksi. Sitähän tämä joulunalusaika on, valmistamista ja valmistautumista.


Omena Huvitus 30.5.2020

Oikeastaan itsenäisyyspäivä on melkoisen osan aikuisiästäni ollut hääpäivän aatto. Menimme vihille perjantaina ja vihkipäiväksi valikoitui 7.12. osittain siksi, että itsenäisyyspäivän vuoksi saimme pidemmän vapaan töistä. Karrikoiden voisi sanoa, että melkein menetin itsenäisyyteni itsenäisyyspäivänä. Näinhän ei käynyt, sillä meidän huushollissa kumpikaan tuskin on kokenut itseään alistetuksi tai tasa-arvottomaksi.

Tulipa Honeymoon 5.6.2020

Tänä vuonna hääpäivä osuu maanantaille, eikä meillä ole sen suhteen ihmeempiä suunnitelmia. Viime vuonna vietimme hääpäivää isommin Espanjan auringossa. Vuokrasimme viikonlopuksi höyrypesurin, jolla Ukkokulta putsaa saunan ja pesuhuoneen. Olen luvannut hoitaa ruoanvalmistuksen ja tarjoan jotain hyvää niin hääpäivän kuin itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Pilvet kesätaivaalla 10.6.2020

Minkälainen mahtaisi suomalaisten itsenäisyyspäivä olla, jos se osuisi keskelle kesää? Monet viettäisivät päivän mökillä uiden ja grillaten. Kauniin ja lämpimän sään sattuessa kaupunkien terassit täyttyisivät oluen nauttijoista. Meikäläinen olisi varmasti jonkun puskan kupeessa kykkimässä, kunnes Ukkokulta soittaisi ruokakelloa. Sitten voisimmekin istua pergolan pöydän ääressä syömässä jotain hyvää ja juomassa vaikkapa lasilliset kylmää valkoviiniä.

Juhannusruusu 16.6.2020


Ehkäpä vuoden pimeimpään aikaan sijoittuva itsenäisyyspäivä varmistaa sen, että kansalaiset huomioivat juhlan tarkemmin. Vaikka eivät itse isommin juhlisikaan, ainakin rauhoittuvat ja ottavat yhden päivän leppoisammin.

Sadepivlet 1.7.2020

Tämä itsenäisyyspäivä, kuten joulukin, tulee jäämään varmasti meidän mieliimme koronan aiheuttamien erityisjärjestelyjen aikana. Monille rajoitukset ovat vaikeita ja ahdistavia. Tv-uutisten haastattelussa brysseliläinen lääkäri totesi jotakuinkin näin: "mieluummin jouluna pienellä porukalla, kuin helmikuussa hautajaisissa". Maltetaan siis vielä jonkin aikaa, jotta pääsemme nopeammin taas harrastustemme ja ystäviemme pariin.

Sinipiikkiputki 19.8.2020

Haaste on kiertänyt aika runsaasti, mutta heitän sen seuraaville blogeille - muistuttaen, että haasteet ovat aina vapaaehtoisia ja ne voi toteuttaa täysin itselleen sopivana ajankohtana:

Kivisen Vilman piha
Luonnon luomaa
Puutarhan lumo

Daucus - Villiporkkana 3.9.2020

Haasteen säännöt:

  • kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu / Puutarhahetki-blogista)
  • tee postaus, jossa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa
  • haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
  • käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Sinivalkoista -haaste 2020 kommenttikenttään.
  • Voit osallistua haasteeseen myös instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #sinivalkoista_haaste ja @puutarhahetki.

Kelloköynnös 16.10.2020

Kiitos Kottikärryn kääntöpiiri -blogin Päiville tästä haasteesta.
Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

Syyssahramit 7.11.2020