keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Kevään uusia sävyjä


Langoillakin on nykyisin vaihtuvat sesonkinsa ja kevät on tuonut kauppoihin uusia värejä. Novitan Viidakko-langan uusi väriyhdistelmä näytti aika räväkältä, mutta pitihän sitäkin kokeilla.


Tummansiniseen yhdistettynä värien sekamelska rauhoittui ja sukista tuli minusta ihan pirteät. Sääriosuuden mallineuleena on 3 o, 1 n. Kaksi kerrosta kirjavaa ja kaksi kerrosta yksiväristä sinistä. Kavensin ylimääräiset silmukat nilkan resorissa siten, että 60 silmukasta jäljelle jäi 12 silmukkaa puikkoa kohti.


Kevään uutuusväreihin niinikään kuuluu 7-veikan Raita, jossa sävyinä on turkoosi, sininen, oranssi ja valkea. Yhdistin raitalangan yksiväriseen turkoosiin, kudoin kummallakin langalla vuoroin kaksi kerrosta.


Jalkaterässä ei suinkaan ole tapahtunut silmukkapakoa tai virhettä, vaan huvikseni kudoin jalan päälle koristeosuuden 1 n, 1 o, 1 n.


Novitan Polkkaan on tullut myös pari uutta sävyä, sininen ja pinkki. Päätin kutoa yhdet lastenkokoiset sukat yhdistämällä 7-veikan yksiväristä pinkkiä Polkan pinkkiin. Eli varsi on kudottu Polkalla ja varren resoriosuus sekä sukka nilkkaresorista varpaisiin yksivärisellä. Varren resoriin kudoin mukaan laatikosta löytynyttä pörrölankaa pari kerrosta koristeeksi. Kävi sitten niin, että ajatuksissani kudoin toisesta sukasta ensimmäistä suuremman. Enpä ryhtynyt sitä purkamaan, vaan kudoin sekä ensimmäisenä valmistuneelle pienemmälle sukalle että kakkosena syntyneelle suuremmalle parit.


Kuvaamista varten tilaamani tekojalka ei ole vielä saapunut. Valmistauduin käyttämään omia jalkojani kuvausmalleina ja kappas vain, Juuso nappasi lattialla odottaneet sukat hellään syleilyynsä. Kuva ei ole paras mahdollinen, sillä katti vehtasi villasukkien kanssa ylenmäärin innoissaan. Juuso rakastaa villalankaa ja villasukkia. Usein iltaisin telkkua katsellessani Juuso makaa lattialla villasukkiin verhottujen jalkojeni päällä ja lomassa ja välissä ja milloin mitenkin. Kehräten onnellisena.


Viljelylaatikot ovat vaihteeksi lumen alla. Aurinko loi hangelle lukemattomia timantteja, joista kuvaan sain tallennettua muutamia.

Suvituulian käsityöpaja -blogista löysin tällaisen hauskan tekstin:

 "Neulojan laki:

1§ 

Kenenkään ei pidä tuleman naisen ja hänen puikkojensa väliin.

2§ 

Lankaostoksissa tulee olla säästäväinen. Aina, kun näet lankaa tarjouksessa, sinun kuuluu hyödyntää tarjous.

3§ 

Keskeneräisten töiden määrää ei tule mitenkään rajoittaa. Uusia töitä saa aloittaa aina, jos joku perheenjäsen/sukulainen/ystävä/kuka tahansa tarvitsee jotain neulomaasi. Tai kun eteen tulee lanka tai ohje, joka kutsuu sinua. Tai jos jo työn alla olevat tökkivät. Tai jos vain sattuu haluamaan.

4§ 

Lankavaraston koko on jokaisen neulojan itse määriteltävissä. Muiden ei tule sen suuruutta negatiivisesti kommentoiman. Tai mieluiten ei mitenkään muutenkaan. Lanka VOI loppua maailmasta.

5§ 

Kasvavalle neulevarastolle kannattaa varata tilaa vaatekomeroon. Kätevä voisi olla myös vaatehuone. Tai ihan oma neulehuone.

6§ 

Niin kuin työkalupakeissa yleensäkin, myös neulojan työkalupakissa kuuluu olla monenlaisia ja –merkkisiä tykötarpeita. Ei haittaa, vaikka siellä olisi 4 mm paksuisia, 60 cm pitkiä pyöröpuikkoja viittä erilaista materiaalia. –Onhan ruuvimeisseleitäkin monenlaisia.

7§ 

Tilaa ihmeessä kuutta tai useampaakin eri neule-/käsityölehteä ja tulosta samalla netistä sivukaupalla ohjeita, ettei sinulta vain mene jotain upeaa ohi. Ei haittaa, vaikket ehtisikään toteuttaa kaikkea haluamaasi sitä mukaan. Muotihan kiertää, samat ideat tulevat aina uudelleen muotiin.

8§ 

To do-lista. Sellainen on oltava. Muuten unohdat, mitä kaikkea ihanaa halusitkaan toteuttaa.

9§ 

Ole tarkka, kenelle kättesi arvokkaita tuotoksia lahjoitat. Kaikki eivät vain ymmärrä.

10§ 

Aina on oikea aika ja paikka neuloa, jos sinusta siltä tuntuu."
(Teksti mukailtu Seven Socks To Knit - Sen Seittemän Sukkaa blogista.)