maanantai 4. joulukuuta 2017

Ei ehdi lumeen kyllästymään, ei.


Perjantaina pääkaupunkiseudulla satoi lunta, joka ihme kyllä säilyi myös seuraavan päivän. Lauantaina oli ihan pakko mennä pihalle pyörimään ja ihastelemaan lumen tuomaa valkeutta ja kasvien pumpulikoristeita.


Jo aamulla työhuoneen ikkunasta katsottuna näkymä oli kuin vesivärein maalatussa postikortissa. 


Perjantaina lumi oli märkää ja painavaa, joten kävin sitä jo illalla pudottamassa puiden ja pensaiden päältä. Isommat puut sentään kestävät tykkyluntakin. Lauantaivastaisen yön pikkupakkanen oli ilmeisesti imenyt ylimääräisen kosteuden lumesta, sillä se oli muuttunut hattarankeveäksi.  


Sunnuntain ikkunaan ropiseva vesisade ja tuulikellon voimakas kilkatus palautti sitten meikänaisen takaisin eteläsuomalaisen joulukuun harmaaseen ankeuteen. Poissa on ihan kaikki lumi. Sekin, jota sisäänkäynnin edustalta lapioin kasoiksi vastapäiseen kukkapenkkiin.


Ihmisellä pitää aina olla varasuunnitelma. Myös sateisen ja pimeän adventtisunnuntain varalle. Jääkaapissa odotti kulhollinen piparitaikinaa, johon saunomassa käynyt Poika oli kaivanut perinteisen maisteluonkalon. 

Tonttutytön vuoro esitellä pipareita.

Mikäs oli pipareita leipoessa, kun katto pitää vettä ja lämpöäkin on riittävästi. Radiossa soi viihdykkeenä  "Maisemakuvia Suomesta - Jaken ja Pekan sinivalkoiset silmälasit, osa 2" eli Jake Nymanin ja Pekka Laineen toimittama musiikkiohjelma. 

Suhtautuminen säähänkin taitaa olla asennekysymys. Kun ei sadetta voi paisteeksi muuttaa, tehdään sitten jotain kulloiseenkin säähän sopivaa.

Mukavaa työviikkoa kaikille!

PS. Uusi yläbanneri näkyy olevan edellistä kookkaampi. Tähän saakka olen tehnyt yläbannerit PicMonkeylla, mutta nyt ohjelma vaati kirjautumista ja sen jälkeen tarjosi maksullisia vaihtoehtoja. Pääsin kyllä tekemään kollaasin, mutta sen tallentaminen ei enää onnistunutkaan. Kokeilin BeFunky Collage Makeria ja muutin kuvasuhteet Picasalla. Ihan ei mennyt suunnitelmien mukaan, mutta välttäköön siihen saakka, kunnes jaksan jatkaa perehtymistä. Kaikenlaisia härpäkkeitä netti on pullollaan, vaan aina ei ole aikaa ja viitseliäisyyttä niiden saloihin uppoutumiseen.