lauantai 5. joulukuuta 2015

Juuson joulumatto


Laitan joulua kotiini asteittain ja nyt viikkosiivouksen yhteydessä päätin vaihtaa vessan maton punaiseen versioon. Nostin maton eteisen tuolille odottamaan, kunhan ensin saisin vessan siivottua. Enpä ehtinyt kunnolla selkääni kääntää, kun matto oli kiskaistu lattialle ja sen päälle oli asettautunut eräs ihana karvainen koemakoilija.


Juuso oli silmin nähden ihastunut joulunpunaiseen vessamattoon ja keikisteli eri asennoissa sen päällä.


Minulla ei todellakaan ollut sydäntä ryhtyä kiskomaan mattoa pois siihen tykästyneen kissan alta, vaan annoin toisen nautiskella.


Juuso köllötteli ja nukkui päiväuniaan matolla pitkälle iltapäivään. Toisinaan se kurkisti luomiensa alta minua ohi kulkiessani, toisinaan ei viiksenpääkään värähtänyt. Ja matto oli todellakin aivan keskellä eteistä ja kulkureittiä keittiöön. Lopulta Juuso päätti piristyä ja jätti maton eteiseen. Nostin sen paikalleen vessaan, mutta jätin oven hiukan raolleen.


Kun sitten myöhemmin kurkkasin vessaan, siellähän Juuso jälleen kelli punaisella matollaan. Ehkä vielä onnellisempana, sillä vessassa on lattialämmitys. Ilmeisesti vessanovea on jatkossakin pidettävä vähän raollaan, jotta Juuso pääsee halailemaan mattoaan.


 Juuso ja mammansa toivottavat kaikille mukavaa viikonloppua ja hyvää Itsenäisyyspäivää!