keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Älyttömät joululahjat

Punalehtiruusun kiulukat marraskuussa

Ulla Siniunikon -blogista laittoi hauskan haasteen, joka on seuraavanlainen:

Teemana on ”Älyttömät joululahjat”, eli haasteen ideana on keksiä kolme joululahjatoivetta jotka haluaisi, mutta joita ei järjen nimissä tule koskaan saamaan. Ja sen jälkeen mukaan haastetaan kolme bloggaajaa.


Lähijärvi viime lauantaina

Useimmat toiveeni olisivat toteutettavissa riittävällä määrällä rahaa. Se riittävä määrä merkitsee tässä tapauksessa sellaista summaa, jollaista tuskin tulen koskaan saamaan. Vaikka ajoittain innostunkin lottoamaan, todennäköisyys isompaan voittosummaan on sen verran olematon, että vain unelmissani siihen uskon. Joskus tuntuu, ettei kukaan muu ole niin taitava lottoamaan vääriä numeroita kuin minä. Ei ainuttakaan osumaa on minulle ominiaista.

Tässä haasteessa on lupa toivoa älyttömyyksiä ja niinpä jätän nuo rahalla toteutettavat jossakin toisessa haasteessa puitaviksi. Eli tässä kolme älytöntä toivettani. 

1. toive

Jospa jonain aamuna herätessäni alapihalle johtavien portaiden äärellä lainehtisikin ikioma kotijärvi. Voisin uida ja pulahtaa viileään veteen ihan milloin itselle sopii. Voisin istua rantakivellä tai laiturilla ja huljutella paljaita varpaitani auringon paistaessa lämpimästi. Voisin torkkua veneen perällä Ukkokullan onkiessa kesäillan hiljaisuudessa. Ja nauttia järvimaisemasta kaikkina vuodenaikoina. Minulla on omakotitalo, puutarha ja omenapuita, mutta järvenranta puuttuu.

2. toive

Jospa jonain aamuna herätessäni olisinkin yhä noin 30-vuotias. Lapset olisivat pieniä ja talomme sekä puutarhamme uuden uutukaiset. En olisi sairastunut vakavasti, enkä tässä toiveessa koskaan sairastuisikaan. Nykyelämäni on ihan hyvää, mutta jos toivoa saisin, eläisin mieluusti osan siitä uudelleen ja tyystin toisella tavalla.

3. toive

Jospa jonain aamuna herätessäni voisin todeta itseni taitavaksi puutarhuriksi, enkä tällaiseksi amatööripuuhastelijaksi, jollainen olen. Ja bonuksena hallitsisin valokuvauksen hienoudet, jotta riittäisi kolme kuvaa kustakin kohteesta sen sijaan että nyt pitää ottaa sata kuvaa, joista tuurilla yksi onnistuu.

Lehtikuusen käpyjä

Tämän haasteen saavat seuraavat blogit:

Viherrilli -blogi

Koivuoksat vesisateessa (viime lauantaina)

Toivotan Helmiriitta10, Suvi Kullströmin ja Laura Honkalan lämpimästi tervetulleiksi blogini pariin.