keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Lokakuu alkoi

Keittiön ikkunan läpi näkee jopa kuvata (sälekaihdin hiukan heijastuu).

Kaikki ikkunat on tältä syksyltä pesty. Tai no, autotallissa on vielä kaksi pientä ikkunaa, mutta odotan, että Ukkokulta ehtii niidenkin tiivisteet vaihtaa. Ikkunanpesu on sellainen urakka, jonka ulkoistan heti, kun lakkaan köyhtymästä. Meidän ikkunoissa on jokaisessa kuusi pintaa ja jokainen väli avautuu pestäväksi. Tuuletusikkunat on niin ahtaat, ettei niitä mahdu kunnolla koskaan pesemään. Pöly ja kaikenmaailman ötökät sinne väleihin kuitenkin pääsevät, joten harmautta riittää poistettavaksi vähintään kahdesti vuodessa. 


Myös kasvihuoneen siivosin ja pesin viikonloppuna. Tuo kuva on otettu muistaakseni syyskuun alkupuolella, joten silloin kasvarissa vielä rehottivat chilit ja tomaatit. Nurmikon leikkasin samaan hikeen. Näin lämpimillä säillä nurmikon kasvu vielä jatkuu ja niin siis jatkuu leikkaaminenkin. Ei haittaa, sillä nurmikkoa leikatessa saa hyvin silputtua sinne pudonneet puiden lehdet.Chiliä taisi tulla yli oman tarpeen; kaikki eivät ehtineet edes kypsyä. Jo nytkin Ukkokulta on laittanut chiliä milteipä mihin ruokaan tahansa. Kuinkahan nyt sitten, kun sitä löytyy omasta takaa? Minusta tuo punainen chili on aika tulista, suuta poltteli pitkään sitä maistettuani.


Viidestä maissistani tuli näin mahtava sato. Olisiko noilla kokoa tuollainen vajaa kymmenen senttiä. Hiirenaivot kenties? Maissilta kuitenkin maistuivat, pakkohan oli oma kasvattamaa maissia maistaa. Grilliä en sentään laittanut kuumenemaan maissia varten.


Tässä syksyn mittaan on blogeissa ollut runsaasti kuvia syyshortensioista ja joku on jopa kysynyt, kuinka suureksi ne kasvavat. Tässä on kuva tapiolassa sijaitsevan kerrostaloyhtiön päätyyn istutetuista syyshortensioista. Niillä lienee ikää 50 vuoden kieppeillä. Toki noita pensaita on säännöllisesti leikattu ja niiden varret ovat upeasti vanhentuneet (täytyykin käydä lehdettömään aikaan kuvaamassa). Kukinnot ovat tänä vuonna olleet valtaisia.

http://rikkaruohoelamaa.blogspot.fi/2014/09/arvonta-500-postauksen-kunniaksi.html

Arvonta 500. postauksen kunniaksi on edelleen avoinna (15.10. asti) ja hyvin ehtii vielä ottaa siihen osaa. Arvontasivulle pääsee klikkaamalla yllä olevaa kuvaa.

Pohjan Hessu ennusti tänään Ylenaikaisen radio-ohjelmassa loppuvuoden säätä. Lämmintä kuulemma riittää loppuvuodeksi, lokakuu on aurinkoinen ja lämmin, marraskuussa tulee vesisateita ja myrskyjä, joulun alla saattaa tulla vähän lunta, mutta valkoinen joulu on hyvin epätodennäköinen Pohjan Hessun ennustuksen mukaan.

Lokakuu siis alkoi tänään. 
Nautitaan auringosta ja mukavan lämpimästä säästä!

PS. 
Välillä nettiyhteyteni sallii blogien kommentoimisen tabletilla. Olen ottanut automaattisen tekstinsyötön ties kuinka monta kertaa pois, mutta jostain syystä se aina vain ilmestyy aiheuttamaan koomisia kommentteja. Älkää siis kummastelko yhdyssanojen puutetta ja merkillisiä lauseita. Eilen illalla naureskelin pitkään varsinaisille sanahirviöille. Pyrin ne korjaamaan aina huomatessani, mutta takuuvarmasti niitä myös jäi ja jää jatkossakin kommentteihinne.

Omaan blogiini tulleisiin kommentteihin en syystä tai toisesta pysty tabletilla vastaamaan. Vekotin ei reagoi "vastaa" -pyyntöihini laisinkaan. Kyllä tekniikka on ihmeellistä!