sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Tuure muutti meille


Tuure muutti meille. Kyseessä ei ole muusikko Tuure Kilpeläinen Kaihon Karavaaneineen vaan Tuurenpihlaja - Sorbus 'Dodong' Ukkokullan auton kyydissä. Viime syksyn upeassa ruskassa ihastuin kyläkävelyillä näkemiini punaisena leiskuviin tuurenpihlajiin ja päätin oitis sellaisen hankkia omaan pihaan. Syksyllä en enää onnistunut puuta löytämään. Tosin kovin aktiivisesti en sitä viime metreillä etsinytkään. Nyt on puutarhamyymälät avanneet ovensa ja Ukkokulta lähti muistilapun kera ostoksille.


Sinne hän on jo päässyt uudelle asuinpaikalleen, kasvimaan kupeeseen. Aidan takana vasemmalla näkyy yksi kolmesta kunnan istuttamasta mongolianvaahterasta. Ne ovat kaikki talven jäljiltä elossa. Joskin paria näyttää jänis vähän maistaneen, mutta ei sentään rungosta. Mikä ihana syysväritys onkaan tulevina vuosina odotettavissa, kunhan tuureni innostuu kasvamaan kilpaa mongolianvaahteroiden kanssa.


Tuurenpihlaja on minun äitienpäiväruusuni. Itse ehdotin tällaista kukkapuskaa ja vieläpä näin pari viikkoa etukäteen. Ukkokullalla kun oli asiaa taimimyymälän suuntaan, joten samalla reissulla sopi tuoda puska tullessaan. Paikka oli puulle jo valmiiksi katsottuna ja heti sen saavuttua lähdin istutushommiin. Siellä se nyt on. Samalla on tämän vuoden istutuskausi konkreettisesti avattu. Mitähän seuraavaksi maahan laittaisin?