keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Luonto koristelee


Viikko sitten lunta satoi etelärannikollakin oikein kunnolla. Koko päivän voimakkaan tuulen säestämänä pyrytti pakkaslunta vaakatasossa. Iltaan mennessä lämpötila oli noussut lähelle nollaa. Kahdet ihan kunnon lumityöt piti tehdä. Pakkaslumi ei ollut raskasta, mutta paljon sitä päivän mittaan tuli.


Tämän talven aikana on saanut tottua siihen, että jos lunta tuleekin, yön ja seuraavan päivän aikana vesisade on vienyt likimain kaiken mennessään. Viime viikkoisen lumimyräkän jälkeen saapui pakkaset. Mitään tulipalopakkasia ei täällä etelässä ole koettu, mutta kymmenen asteen molemmin puolin keikkuessaan pakkanen on taannut lumen säilyvyyden.


Kerrankin olen lumesta iloinen. Se suojaa kasveja näiltä pakkasilta. Ja maisema on myös hyvin kaunis. Päivien valoisa aika on pidentynyt niin paljon, että sen jo huomaa. Kun viikonloppuna saimme lisäksi pitkästä aikaa nauttia auringonpaisteesta, ei parempaa voisi toivoa. Aurinko jos tietäisi, miten hyvää tekevä vaikutus sen säteillä on, se varmasti paistaisi useammin ja ahkerammin.


Auringossa kimaltelevista hangista huolimatta olemme kovaa vauhtia matkalla kohti kevättä. Kun tämä helmikuu päättyy, vuorossa on kevään ensimmäinen kuukausi. Huikeaa.


PS.Oletko jo osallistunut Lahden Pihapiiri-messujen lippuarvontaan. Tarjolla on kaksi kahden lipun settiä täällä