keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Jämälankasukkia


Jämälankasukkaprojektini on tältä osin päättynyt. Olisihan pienistä keristä voinut jotain muutakin tehdä, mutta katsoin parhaaksi antaa puikkojen suihkia aivojen levätessä. Sukkia kutoessa kuuntelin mm. äänikirjoja ja musiikkia.

Lankakerien koko- ja värilajittelun jälkeen aloitin keltaoranssisävyillä yhdistäen ne kerrosrivinousumallilla harmaaseen lankaan. Kohtuullisen kelvollisen näköiset raitasukat näistä tuli ja tämän sävypinon nöttöset on nyt käytetty.


Seuraavaksi otin työn alle sinisävyiset langat. Kudoin aina kaksi kerrosta sävylangalla ja väliin yhden kerroksen mustalla. Jalkaosiossa näkyy, kuinka Korpi-langoilla syntyy "värikasaumia". 


Kolmantena oli jälleen vuorossa kerrosrivinousu mustalla pohjavärillä, johon yhdistin kaikki vähänkin punaista väriä sisältävät kerät. Eipä niitä paljoa ollut, mutta sukkaparin niistä sain. Kummasti yksivärinen pohjaväri sitoo kirjavatkin värit yhteensopiviksi. Nuo värilliset olivat kaikki liukuvärjätty, joissa sävyvalinnan on jo valmistaja tehnyt.


Näihin lapsenkokoisiin nilkkasukkiin en ole oikein tyytyväinen. Vaaleanpunaiset värit olisivat ehkä kauniimmat johonkin tummempaan sävyyn yhdistettynä. No, tällaiset tuli ja jälleen monta pientä kerää kohtasi päätteensä.


Harmaita ja sinisiä nöttösiä oli vielä jonkun verran. Harmaalla pohjavärillä jälleen kerrosrivinousua käyttäen tuli siistit sukat. Näissä sukissa pohjaväriä on joka 3. kerros. Postauksen aiemmissa kerrosrivinousuissa joka 4. kerros pohjavärillä.


Lopuksi oli keksittävä vihreistä ja ruskeista pikkukeristä jokin yhdistelmä. Oli ihan riittävän sotkuista kuljettaa kolmea eri väriä sukan läpi, joten siksi nuo tummemmat sävyt sijoittuivat kärkiosaan. 

Puikot ja lanka kulkeutuvat käsiini ihan huomaamatta. En vain tahdo saada niillä muuta aikaan kuin sukkia. Jospa taas syksyllä ideat kulkisivat päässäni laajemmassa kaaressa.