lauantai 29. lokakuuta 2022

Talviaikaan

 
Taas on se hetki, jolloin kellon viisareita siirretään tunti taaksepäin. Virallinen talviaikaan siirtyminen tapahtuu 30.10. sunnuntaivastaisena yönä klo 4.00. Aamulla on jonkun aikaa valoisampaa ja illalla taasen pimeys laskeutuu aikaisemmin. Eiköhän me taas tämä pimeä aika selätetä. Alkuun vaikka kynttilöitä sytyttämällä ja mieltä virkistämällä, kuka milläkin tavoin.


Omaa mieltäni virkistin uudella pöytäliinalla. Pentikin Neilikka-kangas on sopivan rauhallinen ja kaunis. Sen värimaailma istuu mainiosti valko-harmaaseen keittiöömme. Tekstiilejä vaihtamalla saa kotiin kivasti uutta ilmettä. Verhojen ompelu on minusta aika tympeää hommaa, joten lähinnä vaihdan keittiössä pöytäliinaa ja olohuoneessa tyynynpäällisiä.


Olohuoneessakin siirryin syystunnelmiin. Italian reissulta ostin kolme värikästä tyynynpäällistä, jotka sopivat hyvin vanhoihin viininpunaisiin päällisiin.


Vaihteluksi sukankutimille tein Novitan Talvi-lehdestä lapsen puseron. Ihan ei tulllut samanlaista, koska unohdin seurata ohjetta riittävän tarkasti. Ehdin kutoa yläosaa jo niin pitkälle, että ohjeen mukaisen nappilistan tekemiseksi olisin joutunut purkamaan. Ratkaisin ongelman tekemällä normaalin resorin kaula-aukkoon. 

Lankakaan ei ole ohjeen mukaista, vaan perinteistä 7veikkaa. En löytänyt naapurikylän lukuisista kaupoista Woolly wool -lankaa tai vastaavan vahvuista muuta lankaa. Pusero on 80-86 cm eli ipanan yksilöllisestä koosta riippuen 1-2 -vuotiaalle. Saattaa olla, että ystävän tyttärenpoika saa tämän neuleen.


Etsimäni langan sijasta löysin Novitan Nummi-lankaa, jota on viitenä sävynä. Ostin kokeeksi marjapuuron punaista (948 Kelo), johon yhdistin yksivärisen viininpunaisen käyttäen varressa kerrosrivinousua. 

Seuraavaksi oli tarkoitus tehdä jotain luonnonvalkoisesta (945 Huurre) Nummi-langasta. Taidan kuitenkin jatkaa kesällä aloitettua jämälankojen tuhoamisprojektia. Suunnitelmana on viedä hoivakotiin isän osaston muille asukkaille villasukkia jouluksi.


 Mukavaa alkavaa viikkoa ja marraskuuta kaikille!