sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Esittele kiva blogi ja se siirtyy eteenpäin

Sulkaneilikka - Dianthus plumarius

Emilie Hurahtanut -blogista laittoi mukavan haasteen, josta otan kopin tässä. Haasteena on esitellä 3 blogia joista pidän. Esitellyt blogit saavat näin haasteen siirtää sitä osaltaan eteenpäin.

Mukulasta kasvattamani valkoinen Karjalanneito

Jokainen tietää, miten vaikeaa tai jopa mahdotonta on asettaa erilaisia blogeja minkäänlaiseen arvojärjestykseen. Siksipä en sitä teekään. Luen ja seuraan lukuisia blogeja suurella intohimolla ja ainoa syy, miksi listallani on parhaillaan siellä näkyvät blogit, on se, etten ole ehtinyt kaikkiin muihin tutustua. Luultavasti löytyy melkoinen määrä mielenkiintoisia blogeja, joita en vain ole vielä löytänyt.

Kattomehitähti - Sempervivum tectorum

Valitsin tähän haasteeseen kolme blogia, joista pidän seuraavista syistä:

TainaT:n Kahelinkulma on mukava blogi, koska siellä tarinoidaan minun lapsuudenmurteellani. Pääkaupunkiseudulla vuosikymmeniä asuneena en enää itse taida juuri laisinkaan vanhempieni murretta, mutta sanat ovat tuttuja ja Tainan juttuja lukiessani koen palaavani isovanhempieni, tätien, setien ja serkkujen maailmaan. Niin ja omien vanhempieni sekä osittain myös omaan lapsuuteeni.

Kahelinkulmassa on myös mainio tekemisen meininki, mielenkiintoisia kasveja ja aivan ihania kiviä, joita lähes kivettömällä tontilla asuvana suorastaan kadehdin. Huumorilla ryyditetyssä blogissa kunnioitetaan luontoa ja kierrätetään monia tavaroita hienosti ideoiden. Pidän myös siitä, että Taina tarttuu hommaan kuin hommaan pelkäämättömästi ja hallitsee vaikkapa traktorin käytön. 

Kivipellon Sailalta saatu Kullero - Trollilus europaeus

Kivipellon Saila kirjoittaa nimensä mukaista blogia. Tutustuin Sailaan puutarhabloggaajien kesäkuisessa tapaamisessa ja sen myötä hänen bloginsa sai ihan uuden ulottuvuuden. Niin se vain on, että kun on saanut tilaisuuden kohdata jonkun netti-ihmisen livenä, hänen tekstinsä ja kuvansa saavat ikäänkuin lihaa ympärilleen ja alkavat elää inhimmillisempänä myös tietokoneen ruudulla. 

Eikä muuten sovi unohtaa Sailan söpöjä kissoja: Nöpöä ja Suloa.

Pikkulaukka

Mökkipuutarhassa -blogin Pirjo tarinoi pitkään mökkipuutarhastaan, joka on aivan ihana metsäpuutarha. Nyttemmin hän rakentaa myös omakotitalon puutarhaa, ja projektia on ollut mukava seurata sen alkumetreiltä saakka. Puutarhasta tulee hieno. Pirjolla on yleensä todella kauniita ja usein myös hyvin taiteellisia kuvia kasveistaan.

Niin, ja Pirjollakin on kerrassaan mahtavia kivenjöriköitä pihassaan. Miten sitä voikin olla näin kivimaaninen tyyppi, että hienoissa blogeissa käydessään ensimmäisenä silmä osuu kivenmurikoihin.

Harjaneilikka - Dianthus barbatus

Minusta blogissa saa olla tekstiä, mutta myös kuvilla on tärkeä rooli. Kauniita ja taitavasti otettuja kuvia katselen mielelläni, ja usein ne herättävätkin innostuksen oppia kuvaamaan paremmin. Taidan vain olla sen verran luupää ja ilmeisesti omaan pelkästään kyvyn katsoa toisten kauniita kuvia, mutta en saa niitä itse aikaan.

Päivänkakkara - Leucanthemum vulgare

Kuvat innostavat tutustumaan uusiin kasveihin ja tämän blogimaailman ansiosta puutarhani onkin runsastunut monin tavoin. Koen tärkeäksi nähdä, millaiseen paikkaan itse kukin kasvinsa on istuttanut ja kenties, mitä muuta on sen ympärillä. 

Punakärsämö 'Paprika' - Achillea millefolium

Teksti on minulle tärkeää, koska yleensäkin luen paljon. Puutarhablogeista olen löytänyt valtaisan määrän tietoa kasveista ja kaikesta niihin liittyvästä, joten pelkät kasvien nimet laajemmista tiedoista puhumattakaan ovat usein kullanarvoisia. 

Varjolilja - Lilium martagon

Puutarhablogit ovat minulle uusi ulottuvuus elämään ja erityisesti itselleni tärkeään puutarhanhoitoon. Täältä blogimaailmasta olen saanut aivan valtavasti tietoa, innoitusta ja samalla aaltopituudella olevia, ihania ihmisiä elämääni. Välillä tuntuu, kuin Ukkokulta olisi vähän mustasukkainen kaikesta blogiin ja puutarhaan liittyvästä. Hän kun ei ole näistä asioista innostunut, ei hän myöskään kunnolla kykene niistä kanssani keskustelemaan. Kokee kai tällä saralla jäävänsä vähän syrjään.

Töyhtöangervo - Aruncus dioicus

Taas on yksi kesäsunnuntai kääntymässä iltaan. Tulevalle viikolle toivon vaihteeksi auringonpaistetta, jotta puutarha kuivuisi näistä jatkuvista sateista. Kaikenlaisia kaivu- ja istutussuunnitelmia pyörii päässä alituiseen, mutta muiden kiireiden vuoksi en ole pahemmin ehtinyt puutarhassa mitään tehdä. Suunnitelmat muhikoon, mikäs kiire tässä. Myöhemmin illalla siirryn lukemaan blogipostauksianne tabletilta. Saa Ukkokultakin eukkonsa ainakin fyysisesti samaan huoneeseen. Henkisesti taidan liidellä kukkien valtakunnassa.

Tässä siis teille Kahelinkulman TainaT, Kivipellon Saila ja Mökkipuutarhan Pirjo haaste laitettavaksi eteenpäin.

Mukavia kesäpäiviä teille kaikille!