sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Välipäivähöpinöitä


Hyvä Tuomas joulun tua,
paha Knuuti poijes viä.
- Noormarkku 1938 -

Vanhan sanonnan mukaisesti eläen joulu ei suinkaan vielä ole ohi. Nuutin päivä on keskiviikkona 13.1., joten hyvin tässä vielä ehtii kinkkua leikata ja joulusahtia kitata. Näin aikuisten kesken joulu alkaa käytännössä olla ohi, sillä maanantain tullen itse kukin rientää arkisiin aherruksiinsa ja katse suuntautuu kohti vaihtuvaa vuotta.


Uutisten mukaan pääkaupunkiseudullekin tuli vihdoin lumi. Itse en sitä kyllä lumeksi kehtaisi kutsua. Meidän pihamaalla on ohuen ohut kerros pikemminkin taivaalta tulleita rakeita. Muutaman asteen pakkanen saa rakeet pysymään maassa ja pienoinen kuurakin on sinne tänne koostunut.


Huomattavasti mukavampi tällainen pikkupakkanen on, kuin taivaalta vaakasuorassa vihmova kaatosade. Ulkoilukin herättää nautinnollisia tunteita, etenkin, kun tänään paistoi jopa aurinko.


Aika vähiin tämän joulun aikaan on ulkoilukin jäänyt, kun kipeän käden vuoksi pukeminen on oma ruljanssinsa. Naapurimetsikössä Juuson kanssa hiukan seikkailtiin. Juuso lähinnä haisteli maisemiin ilmaantuneen vieraan kissan tuoksuja ja mammansa taivasteli omaa varjoaan.


Kenen lie tällainen punavalkoinen komea katti, mutta Juusoa hän kiinnostaa enemmän kuin kovasti. Lähelleen vieras kissa ei meitä ihmisiä päästä ja tämäkin kuva on napattu olohuoneen ikkunan läpi. Juuson kanssa tuijottavat toisiaan parin metrin etäisyydeltä vaikka kuinka pitkään. Aika herkullinen kissa ja mielelläni häntä rapsuttaisin, jos vain saisin.


Siinä mielessä joulu on onnistunut yli odotusten, että lepoa on tullut harrastettua ihan joka käänteessä. Toki aika lailla pakotettuna, kun käsi ei ole muuhun toimintaan taipunut. Selälleen maaten sulkaakarkkeja toinen toisensa perään nautiskellen niin runsain mitoin, ettei ehkä vähään aikaan tämän jälkeen mitään makeaa tee mieli.


Vielä on muutama päivä tätä vuotta jäljellä ja sen aikaa katselen joulukoristeita ja elelen menneen vuoden mietteissä. Uusi vuosi ja tuleva kesä kuitenkin jo kutkuttavat ihan nurkan takana.


Mukavaa alkavaa vuoden viimeistä viikkoa kaikille!
.